Rate this post
 • ‘Trainen zorgt ervoor dat je je beter voelt’
  Rate this post

  Vaak onderschatten we de waarde van onze fysieke gezondheid, omdat we te druk bezig zijn met alle andere dingen in ons leven die ‘prioriteit’ hebben. We denken dat het maar normaal is dat we met moeite de trap op komen, dat alles pijn doet en dat ons lichaam altijd gespannen aanvoelt. Maar dit is niet normaal. Sporten zou juist een normaal onderdeel van onze dag moeten worden, hoe druk we het ook hebben.

  Zelfstandig ondernemer Klaas (63) was altijd al sportief: ‘Ik heb jarenlang gevoetbald en dat doe ik nu nog steeds op veteranenniveau. Ook heb ik veel uurtjes doorgebracht op mijn racefiets. Maar op mijn werk werd het steeds drukker en daarom ging ik op zoek naar een sport die minder tijd in beslag zou nemen. Daarom werd mijn aandacht op een dag getrokken door een Facebookadvertentie van fit20. In het begin was ik best sceptisch over die 20 minuten per week, maar binnen de kortste keren merkte ik echt verschil. De klachten die ik bijvoorbeeld had bij spullen in en uit de auto halen, waren opeens verdwenen.’

  Een gezond lichaam
  ‘Helaas heeft mijn gezondheid niet altijd meegezeten. In 2015 kreeg ik spierreuma, waar ik twee jaar zoet mee ben geweest voor ik was genezen. Aan het einde van het traject werd mij toen ook aangeraden eens te kijken naar personal training en dit was voor mij toen nog een reden om te kiezen voor fit20. Helaas heb ik vorig jaar oktober ook nog een hartinfarct gehad. Ondanks dat ik geen lichamelijke schade opliep, was ik gelijk hartpatiënt. Mijn sporttraject werd gestopt en ik moest eerst revalideren. Gelukkig kan ik nu bijna weer beginnen en dat ga ik ook zo snel mogelijk doen. Want ik weet nu hoeveel het voor mijn gezondheid betekent.’

  Deel van mijn leven
  ‘Inmiddels ben ik al vijf jaar bij fit20. Ik voel me helemaal thuis in het concept en merk ook dat het mijn andere sportieve bezigheden, zoals voetbal, positief beïnvloed. En ik weet nu zeker dat ik altijd mijn sportmoment heb. Zowel ik als mijn vrouw staan inmiddels op het ‘club van 100 bord’. Hierop staan alle leden die 100 trainingen gehad hebben. En ik ben nog lang niet klaar.’

  Resultaat gegarandeerd
  De training bij fit20 zorgt voor een wekelijkse gezondheidsprikkel. Je zult na een paar weken al merken dat je meer energie hebt en dagelijkse taken gemakkelijker gedaan krijgt. Zou het echt door de training komen? Die vraag blijft niet onbeantwoord: je voortgang wordt bijgehouden in de Trainersapp. Zo wordt je voortgang inzichtelijk: leuk om te zien én motiverend!

  Een boost voor je immuunsysteem
  Je immuunsysteem beschermt je lichaam tegen virussen en schadelijke bacteriën die je lichaam proberen binnen te dringen. Daarnaast kan het de virussen en bacteriën die wel binnen weten te komen onschadelijk maken. De werking van je immuunsysteem is alleen niet altijd even optimaal. Dit komt bijvoorbeeld door een slechte conditie, stress of vermoeidheid. Door genoeg te bewegen kun je jouw immuunsysteem ook weer op peil krijgen. Iedere training geeft je immuunsysteem weer een boost en zet je cellen aan het werk om je te blijven beschermen tegen binnendringers.

  Eigenaar en trainer Marco de Jong:
  ‘Als studio-eigenaar en personal trainer help ik mensen bij het behalen van hun sportieve doel halen op een goede en veilige manier. Dit kan alleen maar door je klant goed te kennen en te begeleiden. Geregeld zie ik mensen in een fitnesscentrum verkeerd trainen, waardoor ze niet efficiënt bezig zijn of zelfs blessures oplopen en stoppen met trainen. Dit is niet nodig met de juiste begeleiding en coaching. Doordat ik bij fit20 mensen een rustige trainomgeving biedt en goed begeleid, zorgt dat ervoor dat ze op effectieve en efficiënte wijze hun doelen behalen.’

  Ervaar het zelf
  Je kunt gratis kennismaken met het fit20-concept. Plan een kennismakingstraining in en laat je overtuigen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply