Rate this post
 • Training ‘Mindfulness voor kids’ biedt uitkomst
  Rate this post

  Herken jij dit bij jouw kind? ‘Mijn hoofd zit vol. Ik lig vaak ’s avonds nog lang wakker in mijn bed. Er spoken zoveel gedachten door mijn hoofd. Ik heb moeite om mijn hoofd tot rust te brengen. Daarom slaap ik te kort en ben ik ’s ochtends vaak moe. Mijn gedachten dwalen snel af. Ik kan me slecht concentreren. Ik wil goede cijfers halen, maar dat lukt niet. Volgens mij kan ik het wel. Ik werk er hard voor. Ik word boos op mezelf als ik een 6 heb gehaald. Dat vind ik niet goed genoeg; dan voel ik me dom. Eerder op bed gaan lukt niet. Ik heb ’s avonds sport. Vaak zit ik tot laat te appen met vriendinnen. Dan antwoord ik direct, anders vinden ze me misschien niet leuk meer.’

  Wij leven in een maatschappij die veel van ons als volwassenen vraagt. Ook van kinderen wordt verwacht dat ze kunnen meekomen, presteren, doorgaan en niet opgeven, zodat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. En jongeren hebben ook nog de puberteit waar ze zich doorheen moeten worstelen. Dit brengt vaak onrust, onzekerheid en problemen met zich mee.

  ‘Mindfulness voor kids’
  Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze kunnen omgaan met deze maatschappij, nu én in de toekomst. Veel kinderen geven aan dat ze behoefte hebben aan ontspanning. Steeds meer pubers krijgen een burn-out. Kinderen nemen alles in zich op en raken hierdoor overvol. Dit leidt tot spanningen en piekergedachten. Steeds meer kinderen hebben hier mee te maken. Daarom is een speciale Mindfulnesstraining voor kinderen ontwikkeld: ‘Mindfulness voor kids’. Met deze training oefenen kinderen en jongeren in vriendelijke opmerkzaamheid, ze leren om hun hoofd vol gedachten tot rust te brengen en ze leren emoties en gedachten te begrijpen en accepteren. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren en beter met spanning en problemen omgaan, zowel op school als thuis.
  Kinderen herkennen veel bij elkaar tijdens de training; zowel leuke als minder leuke momenten. Ze geven elkaar tips, zoals over het niet kunnen slapen. Dat is het leuke aan zo’n groepsproces.

  Effecten van Mindfulness
  Kinderen en jongeren nemen de oefeningen van Mindfulness op hun eigen manier mee in de rest van hun leven. De één gebruikt ze voor toetsen op school: ‘Het helpt me om rustiger te werken (ook al vind ik rekenen nog steeds stom!)’, de ander gebruikt het voor het slapen gaan enzovoort.

  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het effect op kinderen en jongeren erg groot is. Zelfs een jaar na de training is het effect nog aanwezig!

  Onze training
  ‘Mindfulness voor kids’ is een 8-weekse groepstraining, ingedeeld per leeftijdscategorie. Iedere week staat een ander thema centraal. Kinderen en jongeren leren snel: ze absorberen de training als een spons.

  Wil je weten of deze training geschikt is voor jouw kind, neem dan gerust contact met ons op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply