Rate this post
 • Training ‘Mindfulness voor kids’ biedt uitkomst
  Rate this post

  Herken jij dit ook bij jouw kinderen?
  – ‘Als ik boos of verdrietig ben, dan ben ik soms bang dat dit niet meer stopt’
  – ‘Ik probeer te ontspannen als mijn moeder dat zegt, maar ik weet niet hoe’
  – ‘Als ik in de klas zit, droom ik steeds weg en kan ik mij niet goed concentreren’

  Wij leven in een hectische maatschappij die veel van ons als volwassenen vraagt. En voor kinderen is dit precies hetzelfde. Ook van kinderen wordt verwacht dat ze kunnen meekomen, kunnen presteren, doorgaan en niet opgeven, zodat ze een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.
  En dan hebben jongeren ook nog de puberteit waar ze zich doorheen moeten worstelen en die vaak veel onrust, onzekerheid en problemen met zich meebrengt.
  Maar wat als kinderen niet kunnen genieten van wat ze bereiken? Van de mooie momenten in hun leven? Zou je als ouder niet graag willen dat ze vrij zijn van stress en druk? Zodat ze ook echt tot bloei kunnen komen? Natuurlijk wil iedere ouder dit voor zijn kind!

  ‘Mindfulness voor kids’
  De training ‘Mindfulness voor kids’ leert kinderen en jongeren om bewuster om te gaan met hun aandacht en met stressvolle gebeurtenissen. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren en beter met spanning en problemen omgaan, zowel op school als thuis.

  Kinderen / jongeren:
  – oefenen in vriendelijke opmerkzaamheid
  – oefenen om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen
  – leren emoties en gedachten te begrijpen en accepteren

  Resultaten Mindfulness
  Door de training:
  – ontstaat rust
  – hebben ze een betere concentratie
  – hebben ze meer zelfvertrouwen
  – hebben ze minder snel een oordeel
  – ontstaat er meer openheid
  – is er meer vriendelijkheid: kinderen worden aardiger voor zichzelf en anderen
  – worden ze zich meer bewust van hun impulsen en hun gedrag
  – leren ze omgaan met hun (pieker)gedachten

  De training
  Het is een 8-weekse groepstraining, ingedeeld per leeftijdscategorie. Iedere week staat een ander thema centraal. Kinderen en jongeren leren heel snel; ze absorberen de training als een spons.

  Ervaringen van kinderen
  Ook wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het effect op kinderen en jongeren erg groot is; een jaar na de training nog steeds! Kinderen integreren de oefeningen in hun dagelijks leven. De één gebruikt het voor het slapen gaan, de ander bij toetsen en/of lastige situaties en emoties.

  Mocht je willen weten of deze training ook geschikt is voor jouw kind, neem dan gerust contact met ons op! Voorafgaand aan de training houden we altijd een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek waarin je vragen kunt stellen en we de situatie van je kind kunnen bespreken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply