Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Trauma aanpakken met je ogen!

  ‘Het gebeurde op een zaterdagavond. Ik was alleen thuis en daar had ik me erg op verheugd. Eindelijk een ontspannen avondje waarin ik helemaal zelf kon bepalen waar ik behoefte aan had. Ik had al een ontspannen badsessie met een wijntje gehad en liep wat door het huis, bedenkend wat ik eens zou gaan doen. Ineens merkte ik dat de ontspanning naar de achtergrond verdween en er een onheilspellend gevoel in mijn buik ontstond. Het verbaasde me en ik vroeg me af wat dit voor gevoel was. Voordat ik het wist, begon ik me ineens heel onrustig te voelen en mijn hart begon steeds luider te bonzen…’

  Hanna (29)

  Niet iedereen gaat zorgeloos door de dag heen. Sommigen lopen rond met een eerder opgelopen trauma dat invloed heeft op het dagelijks functioneren. En dat hoeft niet eens bewust te zijn, maar de gevolgen zijn er niet minder om: onrustig, angstig, verdrietig. Als jij jezelf daarin herkent, blijf er dan niet te lang mee rondlopen.

  Je hersenen doen het werk
  Heb je weleens van ‘Brainspotting’ gehoord? Wanneer je merkt dat je bepaalde gebeurtenissen niet (goed) hebt verwerkt, dan is deze therapievorm wat voor jou. De traumatische gebeurtenis die je hebt meegemaakt, is opgeslagen in je brein. Doordat de gebeurtenis opgeslagen is, kan dit leiden tot klachten. Tijdens brainspotting focus je je op een bepaald punt, waarbij je oogpositie correspondeert met de plek in je hersenen waar die nare ervaring opgeslagen ligt. Hierdoor komen er intense ervaringen op gang, met vaak fysieke reacties, maar daarna verdwijnen die ook weer. Het zelfgenezend vermogen van je brein wordt getriggerd, waardoor je brein weer ‘normaal’ kan functioneren en je van je trauma af raakt. Soms is één sessie al voldoende om je blijvend van je probleem af te brengen, in andere gevallen zijn er enkele sessies nodig. Het mooie van deze methode is, dat je niet uitgebreid met de therapeut hoeft te praten over wat je meegemaakt hebt.

  Hanna heeft brainspotting gevolgd bij Happy Body 4U. ‘Ik wist zeker dat het nooit meer goed zou komen, omdat ik steeds vaker last kreeg van angstige gevoelens. Maar na verschillende sessies voel ik mij veel rustiger en sterker. Een nieuw gevoel, waar ik steeds meer van kan en durf te genieten!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply