Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Trauma… Je wilt er niet aan denken

  Vanaf de dag dat kinderen geboren worden, ontwikkelen zeeen eigen identiteit. Rust en geborgenheid, waar ouders voorkunnen zorgen, zijn belangrijke peilers voor een stevige identiteit. Wanneer die ontbreken, of als die hard verstoord worden doorgebeurtenissen zoals moeten vluchten, misbruik, overlijden,(v)echtscheiding of gepest worden, dan kan de identiteit van een kind afbrokkelen en een trauma ontstaan. Speltherapie helptdeze verloren identiteit weer op te bouwen.

  Zoals bij Luuk in mijn praktijk. Gepest op zijn vorige school en daarmee een stuk van zijn identiteit verloren. Bang en onzeker in het contact met andere kinderen. Ik vertel je het verhaal dat hij speelde:

  Een man komt naar een boerendorp. Hij gaat er wonen en meewerken op het land. Niemand weet dat hij eigenlijk een koning is die zijn kracht verloren heeft doordat hij zijn kroon en amulet is kwijtgeraakt, zo vertelt Luuk. Op een dag komt er een koning uit een ver land. Hij heeft een draak bij zich met een amulet om zijn nek. De vreemde koning vecht om meer macht en de draak helpt hem. Maar gedurende het gevecht verliest de vreemde koning de kroon, die hij ooit gepikt had, en de draak zijn amulet. De man merkt dat de draak niet meer naar de vreemde koning luistert nu, en wel naar hem. De draak helpt hem om de vreemde koning te verslaan. De man heeft met zijn kroon en amulet ook zijn kracht weer terug.
  Nadat Luuk dit verhaal uiteindelijk heeftuitgespeeld in de speltherapie, laat hij zichmeer zien en maakt hij gemakkelijker contact.Hij heeft zijn identiteit weer hervonden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply