Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.7/4 - (3 stemmen)
 • Trek je ook zo vaak je schouders op?
  3.7/4 - (3 stemmen)

  Buiten is het koud en de dikke winterjas is weer uit de kast gehaald. Wat doe je nu vaak als je naar buiten gaat en je jas aan hebt? Juist: lekker in de jas kruipen en de oren weer tussen de schouders. Ook als je op bed gaat. Diep onder de dekens, in elkaar kruipen en het dekbed lekker over je schouder trekken…

  Deze verkeerde houding veroorzaakt vastzittende spieren in de nek en schouders. Dit zorgt voor veel klachten, zoals nek- en schouderpijn, hoofdpijn, uitstraling naar arm en handen enzovoort. Ook veel beroepsgroepen hebben hier last van. Denk maar eens aan kappers, ­medewerkers in de zorg en horeca, schoonheidsspecialisten, bouwvakkers, mensen met een zittend beroep achter de computers enzovoort. Ook door stress haal je veel je schouders op.
  In mijn praktijk ben ik dagelijks bezig om mensen met nek- en schouderklachten te helpen. Ik vind het mijn taak om niet alleen met massage de problemen aan te pakken, maar je ook bewust te maken van je verkeerde houding. Het is vaak een gewoonte geworden die er na jaren is ingeslopen. Deze gewoonte raak je niet zomaar kwijt.
  Je bent niet met één behandeling van al je ­problemen af. Ook gebruik ik vaak Medical Taping, waarmee ik de schouder vastzet. Zodra je de verkeerde houding aanneemt, voel je tegendruk, waardoor je automatisch je schouders weer laat zakken. Je hersenen ­moeten weer wennen aan de natuurlijke ­houding van je schouders.

  Mocht je eens willen ontspannen, dan ben je bij mij ook aan het juiste adres. Voorkomen is beter dan genezen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply