Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Trots op mijn nieuwe ‘ik’’
  Rate this post

  Het begon allemaal in november 2014. Mijn man kwam met het idee om in juni 2015 lekker op vakantie te gaan naar Kos. Heel leuk, maar niet met mijn lichaam… Dit was voor mij de druppel: ik moest nu wat gaan doen. Ik had er al vaker mee gezeten, want je gaat toch merken dat je bijna geen conditie meer hebt en alles steeds moeilijker wordt.

  Na veel lezen en rondvragen en kijken op het internet kwam ik iedere keer weer bij Cambridge terecht, dus heb ik de stap genomen en een afspraak gemaakt bij de consulente. Met knikkende knieën ging ik 22 december 2014 naar mijn intake toe. Ik had al zeker 10 jaar niet op de weegschaal gestaan, dus dit was wel even een moment waarop ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Maar ik wilde dit: de kilo’s moesten er nu echt af. Ik heb een heel leuk en spontaan gesprek gehad en dacht op dat moment ‘Ik moet nu gaan staan’, en ja hoor: 112,7 kilo! Pfff…

  Ik heb toen besloten om op 5 januari te gaan beginnen met Cambridge 500. Vol goede moed ben ik naar huis gegaan, en ik heb eigenlijk toen de knop al omgezet. Ik zou tijdens de feestdagen gewoon eten en een nieuwe start maken in 2015. Ik heb toen ook maar weer zelf een weegschaal gekocht. Wat een drama, een weegschaal in huis, maar het moet. ‘Kom op, je kan het!’

  Ik ben op 5 januari op mijn nieuwe vriend (de weegschaal) gaan staan. 113,4 kilo gaf die aan. Dit was het moment dat ik dacht: ‘We gaan ervoor!’ 3 keer per dag een shake en 2,5 liter water per dag viel eigenlijk best wel mee, want je wil het, dus je kunt het ook. Na een week had ik een afspraak bij de consulente. Spannend hoor. Wat gaat de weegschaal aangeven? En ja hoor: 109,2 kilo. ‘Wat een hoop kilo’s eraf!’ was mijn eerste reactie. Zie je wel, ik kan het wel samen met mijn consulente, want wat heb ik aan haar veel steun gehad.

  Na 4 weken was ik al ruim 11 kilo kwijt, en mensen gingen het zien. Wat leuk! Elke week viel ik weer af, en dat gaf mij zoveel goede moed. Ik had besloten om tussen de 80 en 85 kilo te gaan zitten, dus toen ik 83 kilo woog, zijn we met de op- en afbouw begonnen, en wat voelde ik me al lekker en trots op mijn nieuwe ‘ik’! Op 28 mei ben ik me gaan wegen, 2 weken voordat ik op vakantie zou gaan. Best spannend. 77,3 kilo! O, wat stond ik te glunderen op de weegschaal… Wie had dat ooit gedacht?

  Op 29 juni, na een heerlijke vakantie op Kos te hebben gehad en niet echt gelet op wat ik at, had ik weer een afspraak met mijn nieuwe vriend. 74,3 kilo! Ik was gewoon nog verder afgevallen… Ook dit is echt super.

  Ik heb nu ook echt de knop omgezet. Dit gaat niet meer gebeuren. Ik ben er zó klaar mee; ik wil zo blijven, voel me goed, en al zeg ik het zelf: ik zie er ook goed uit voor een vrouw van 44 jaar en op dit moment 72,6 kilo. Dit is een verlies van 40,8 kilo. Het is bijna niet te geloven, maar ik ben het bewijs dat het kan als je maar wil. Natuurlijk heb ik het ook moeilijk gehad, maar als je resultaat ziet, ga je er ook voor!

  Groetjes,

  – Jolanda de Jager

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply