Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je tuin als tweede huiskamer
  Rate this post

  De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van je huis. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen. Hoe kun je je tuin het beste inrichten om er het maximale uithalen?

  Maak voor jezelf een wensenlijstje en bekijk je tuin eens kritisch. Hoe wil jij je tuin gebruiken en aan welke eisen moet het voldoen? Moet het een waar kinderparadijs worden, zorg dan voor een deugdelijke afscheiding zodat je kleintjes in een veilige omgeving kunnen spelen. Wil je een zandbak, schommel of een speeltoestel, houd dan rekening met de zon om te bepalen waar deze het best geplaatst kunnen worden. Zorg er ook voor dat je geen giftige planten of begroeiing met veel stekels in je tuin hebt. Richt een hoekje van in als moestuin en betrek je kinderen erbij! De kans is groot dat ze de zelf geteelde spruitjes dit jaar met veel meer smaak opeten dan voorheen!

  Ultiem genieten
  Wellicht heb je geen kinderen of zijn die van jou de leeftijd ontgroeid dat ze uren in de tuin doorbrengen, spelend met water en zand. Misschien wil jij jouw tuin liever inrichten als een heerlijke plek waar je kunt ontspannen. Kijk of er een overdekt terras gerealiseerd kan worden waar je, ook wanneer de zon zich niet laat zien of er een paar regenspetters vallen, lekker kunt loungen. Creëer hoekjes in je tuin waar je onbespied kunt zonnen. En wat dacht je van een tuinhaard, barbecue, loungeset of hottub; objecten in je tuin die gegarandeerd voor heel wat relaxte uurtjes zullen zorgen.

  Goed plannen
  Kies je voor een onderhoudsarme tuin of is het voor jou juist een ontspanning om heerlijk met je handen in de aarde te wroeten? Het zijn allemaal zaken die je moet meenemen in je plannen voor je droomtuin. Soms kunnen kleine aanpassingen al genoeg zijn om je dat heerlijke buitengevoel te geven, maar je kunt het ook rigoureuzer aanpakken. Voor een renovatie of compleet nieuwe aanleg kun je natuurlijk ook een goede hovenier in de arm nemen. Hoveniersbedrijf Marco Bakker kan je helpen met het ontwerpen, aanleggen of zelfs onderhouden van je tuin. Het bedrijf heeft veel ervaring in het ontwerpen van de prachtigste tuinen, en doet ook aan verticaal tuinieren, waarbij ook een moestuin gemaakt kan worden en lelijke muren kunnen worden weggewerkt. Hoveniersbedrijf Marco Bakker is daarbij partner van Vertiplant. Inspiratie genoeg!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply