Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Na twee jaar eindelijk weer spareribs eten!’

  Al 30 jaar droeg ik probleemloos een kunstgebit in mijn bovenkaak, maar toen ik twee jaar geleden ook een prothese in mijn onderkaak moest, begonnen de problemen…

  Ik had zó’n pijn bij het eten, dat ‘gewoon’ eten niet meer ging, en dat terwijl ik van lekker eten hou. Maar ja, daar moet je goed voor kunnen kauwen. Als ik ging eten, moest ik eerst mijn prothese uit doen, anders had ik te veel pijn. Ik kon ook niet zomaar in een restaurant eten, en mijn familie hield daar rekening mee.

  Mijn tandarts, waar ik al 20 jaar zit en die mij mijn kunstgebit had aangemeten, kon me niet verder helpen. Een jaar lang heb ik ermee aangemodderd, totdat drie mensen in mijn omgeving tegen me zeiden dat in naar Tandprothetiek Brabant moest gaan, omdat ze me daar konden helpen.

  Ik heb toen een afspraak gemaakt en heb mijn probleem uitgelegd aan Farhad Hafez. Hij bekeek mijn kunstgebit en adviseerde me om een prothese op implantaten te nemen. Dan zou ik weer gewoon kunnen eten zoals ik dat eerder ook deed. Hij legde me uit hoe zo’n klikgebit in elkaar zat, en hoewel ik echt graag van mijn probleem af wilde zijn, geloofde ik niet zo dat die methode me écht zou helpen, en ik durfde de stap toch niet te nemen. Ik heb zelfs drie keer een afspraak verzet, uit angst voor de behandeling! Zo heb ik een jaar van mijn leven voorbij laten gaan terwijl ik die pijn bleef houden.

  Bij de laatste afspraak heb ik in de wachtkamer gepraat met een jongedame uit het team die me ervan overtuigde dat ik niet bang hoefde te zijn, en dat heeft me over de streep getrokken. En het ging geweldig! Ik snap niet dat ik daar een jaar lang zo bang voor was. Niet alleen heb ik in de afgelopen tijd een nieuwe prothese voor mijn onderkaak gekregen, maar boven heb ik ook een nieuwe prothese gekregen, zodat ze mooi op elkaar aansloten. En Farhad heeft me prima geholpen. Hij bleef me altijd goed en vrolijk helpen, ook al was ik soms aan het zeuren. Ik ben heel tevreden over hem.

  Na een paar behandelingen is alles nu klaar. Gisteren heb ik voor het eerst in 2 jaar weer eens brood gegeten met korsten. Ik was helemaal verbaasd dat dat gewoon goed ging! Een stukje kaas eten ging daarna ook, en warm eten met stoofperen. Dat had ik al 2 jaar uit mijn leven geschrapt. Binnenkort ga ik eindelijk weer eens spareribs eten, want dat kan ik nu weer. Wat heb ik dát lang moeten missen…

  Nog niet al mijn familieleden weten dat ik nu implantaten heb, dus dat wordt nog een mooie verrassing. Ik ben er heel blij mee!

  – Ida (67 jaar) uit Breda

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply