Rate this post
 • Uit balans geraakt?
  Rate this post

  Kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld.

  Het is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans. Een herstelde balans maakt dat je je al beter voelt, ook al ben je medisch gezien nog ziek.
  Via spiertesten kan inzicht gegeven worden in de oorzaak van de klachten. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ­ervaringen lang kan vasthouden. De eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten. Bij de spiertesten wordt één bepaalde spier geïsoleerd. Daar wordt een zachte druk op uitgeoefend om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan, wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans.
  Onbalans kan ontstaan door lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen en dergelijke, maar ook door voeding (zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen) of door emotionele stress, de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.
  Kinesiologie kan helpen bij allergieën en intoleranties / vermoeidheid en burn-out / onbegrepen ziektebeelden / stress / dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen / faalangst / gedragsproblemen, bijvoorbeeld ADHD en hyperactiviteit / (chronische) pijnklachten / whiplash / ‘niet lekker in je vel zitten’/ trauma’s / angsten / relatieproblemen.
  Geïnteresseerd? Esther Leefmans, natuur­geneeskundig therapeut bij Praktijk Esta Vida, vertelt je er graag meer over. De consulten worden door de meeste aanvullende ziekte­kostenverzekeringen (deels) vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply