Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Uit de knoop
  Rate this post

  Aanhoudende spierpijn kan je dag goed verpesten. Spierknopen kunnen de boosdoeners zijn. Hoe zorg je ervoor dat deze pijn stopt?

  Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op andere plaatsen veroorzaakt. Deze knopen kunnen worden behandeld met triggerpoint-therapie. Daarbij worden de triggerpoints in je spieren aangeprikt met kleine naaldjes. Dat wordt ‘dry needling’ genoemd. Met deze behandeling worden de spierknopen verwijderd, waarna je spieren zich vrijwel onmiddellijk ontspannen.

  Goede opleiding
  Fysiotherapeut Caroline Hoogendoorn: ‘Voorafgaand aan de behandeling bespreekt de fysiotherapeut de risico’s met de patiënt en worden eventuele belemmerende ­factoren besproken. Bij dry needling wordt een zeer dunne en droge (dry) acupunctuurnaald gebruikt; er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Na de behandeling krijgt de patiënt stretchoefeningen mee om de eventuele napijn te verminderen en de spieren soepel te houden. Dry needling mag alleen door artsen en fysiotherapeuten worden toegepast na een goede opleiding.’

  Waardevolle aanvulling
  ‘Dry needling is een waardevolle aanvulling op onze andere behandelmethoden, zoals manuele therapie en medical taping. Met dry needling kunnen we ervoor zorgen dat de pijn snel verdwijnt en de spieren ontspannen. We zien langduriger resultaat met minder behandelingen. Daarom zijn wij als fysiotherapeuten erg enthousiast over deze methode. Bovendien krijgen we van onze cliënten veel positieve reacties’, vertelt Caroline enthousiast.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Vincent Schuurman op september 27, 2017, 8:07 am

  Ik kom regelmatig voor deze behandeling bij fysiotherapie Hoogendoorn. Echt snel van mijn klachten af

  Beantwoorden →