Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Uitgeblust na de feestdagen?
  Rate this post

  Iedereen herkent het waarschijnlijk wel: dat lege gevoel na de feestdagen. Dat kan een gevoel zijn van ‘Jammer. Het was zó heerlijk, en nu moeten we weer de normale wereld in’. Maar het kan ook een gevoel zijn van: ‘Ik ben een beetje uitgeblust; leeggelopen’.

  Als je dat herkent, kan het best zijn dat je de decembermaand toch over je grenzen bent gegaan. Vaak moeten er veel dingen in die maand. Het moet vooral leuk zijn, je moet onder de mensen zijn en er zijn veel verplichtingen. Je gaat maar door en doet aan zoveel mogelijk dingen mee. Later merk je pas dat het helemaal niet zo fijn voor je was: je bent moe, energieloos, futloos. Je kunt dan ook sneller van slag zijn en dingen zwaarder ervaren dan ze zijn.
  In de haptotherapiepraktijk gaan we vooral zoeken naar de signalen in je lijf die je aangeven dat je over een grens bent gegaan. Die signalen kun je in heel je lijf voelen, maar vooral je borst, buik of benen kunnen wel aangeven dat iets te veel is. Je kunt je adem inhouden, je hart gaat sneller kloppen, maar ook je buik inhouden en gespannen op je benen staan.
  Als je herkent dat dat wel vaak gebeurt, geeft je lijf aan dat je in een situatie bent die niet zo goed voor je is. Zodra je dat merkt aan je lijf, kun je ernaar gaan handelen. Je voelt die signalen, dus heb je een keus om het beter voor jezelf te maken. Zo herken je je grenzen en mag je die gaan bewaken. Als de bewaking daarin goed is, zul je niet meer zo snel over die grens gaan en kun je die uitputting of dat leeggelopen gevoel een stapje voor zijn!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply