Rate this post
 • Ultiem genieten op de Utrechtse Heuvelrug
  Rate this post

  Trek er dit najaar lekker op uit. Ga naar buiten, ga kamperen, ga ontdekken! Ga naar de Utrechtse Heuvelrug.

  Met het hele gezin naar de Grebbelinie
  De Grebbelinie is een voormalige voorverdediging van de Hollandse Waterlinie. Vandaag de dag staat de Grebbelinie synoniem voor 40 kilometer militair erfgoed in de Gelderse vallei. Op de grens tussen de provincies Utrecht en Gelderland valt dan ook heel wat te beleven.
  Begin je dag met een bezoek aan het Grebbelinie bezoekerscentrum. Hier leer je het verhaal van de waterlinie, die eeuwenlang een rol speelde bij de verdediging van ons land. Langs het nabijgelegen soldatenpad staan 8 houten soldaten, die de geschiedenis van oorlog en vrede uitbeelden. Leg zeker ook even aan bij restaurant de Grebbelounge voor een heerlijke lunch te midden van de natuur.
  Hebben de kinderen even genoeg natuur en geschiedenis gehad voor een dag, dan maak je ze vast blij met een bezoekje aan The Maxx. Hier kunnen ze hun energie kwijt in het trampolinepark of tijdens een potje glowgolf. Als je aan het einde van de dag dan ook nog pannenkoeken gaat eten bij de Bijenmarkt in Veenendaal, kan de dag zeker niet meer stuk.
  Overnachtingstip: Camping de Grebbelinie, Renswoude.

  Natuur snuiven in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
  Eindeloos wandelen langs heidevelden, over stuifzandvlakten en naast uiterwaarden: dat is in een notendop wat je te wachten staat tijdens een tocht in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Voor een pracht van een uitzicht beklim je uitkijktoren de Kaap in Doorn.
  Stap even terug in de tijd, naar de jaren ‘30 van de vorige eeuw, tijdens een lunch bij Chalet St. Helenaheuvel, alvorens je opnieuw de hoogte opzoekt op de Pyramide van Austerlitz, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.
  Overnachtingstip: RCN het Grote Bos, Doorn.

  Kastelen en buitenplaatsen
  Waan jezelf even ridder of jonkvrouw wanneer je Huis Doorn, dat een kasteel, ridderhofstad en landgoed op de Utrechtse Heuvelrug is, bezoekt.
  In de Orangerie van slot Zeist is het elk van moment van de dag – adellijk – genieten. Kies je een lekker kopje koffie met huisgemaakt gebak of geniet je liever van een uitgebreide lunch met een kopje soep en broodje of salade? De middag hier afsluiten met een borrel en hapjes is overigens ook geen slecht idee.
  Vergaap je aan de pracht en praal van de stijlkamers van Kasteel Groeneveld in Baarn. Alleen de oprijlaan is al indrukwekkend. In de nabijgelegen Wintertuin, een voormalige botanische kas, reis je terug naar het jaar 1929 en probeer je samen met professor Pulle – in een fantastische escape-room – een levenselixir te creëren. Missie volbracht? Kom op adem en op krachten in het aangrenzende restaurant.
  Overnachtingstip: de Zeven Linden, Baarn.

  Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply