Rate this post
 • Upgrade jouw thuiswerkplek
  Rate this post

  Thuiswerken: de een vindt het geweldig, de ander werkt liever op kantoor. Wat jouw mening ook is, je kunt niet ontkennen dat het voordelen heeft. Het scheelt je bijvoorbeeld reistijd, waardoor je later uit bed kunt stappen. Ook heb je geen last van de ochtendfile. Om effectief thuis te werken is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Lees hier wat jij daarvoor nodig hebt.

  Goede laptop

  Heb je een oude laptop die constant vastloopt of heel langzaam werkt? Denk dan na over het aanschaffen van een nieuwe laptop. Bij de meeste werkgevers mag je na een bepaald aantal jaren een nieuwe laptop aanschaffen. Als je zelf een laptop moet betalen kan je voordelig een refurbished laptop bij Alpha-shop.nl aanschaffen. Een refurbished laptop is (kort) gebruikt door iemand anders, maar vervolgens gecheckt en eventueel gemaakt door de fabrikant. Deze soort laptops werken dus even goed als een nieuwe laptop. Echter zijn refurbished laptops wel een stuk voordeliger dan nieuwe laptops. Bovendien is het ook een stuk duurzamer dan een nieuwe laptop aanschaffen.

  Goede houding

  Op kantoor heb je waarschijnlijk een eigen bureaustoel. Dit is ook belangrijk om thuis te hebben. Zorg ervoor dat jij alleen deze bureaustoel gebruikt. Als de bureaustoel verzet wordt, omdat iemand anders er gebruik van maakt kan dit ervoor zorgen dat je net niet goed zit. Als je geen goede houding hebt ga je rugklachten krijgen. Bij het instellen van de bureaustoel is het belangrijk dat je met je benen in een hoek van graden zit en een rechte rug hebt. Ook is een goed bureau ook belangrijk. Dit bureau moet niet te hoog of te laag zijn. Daarnaast moet je voldoende ruimte hebben om te werken. Werk kabels zoveel mogelijk weg. Hiervoor is een dockingstation erg handig. Een dockingstation sluit je aan op je laptop en vervolgens kan je alle kabels zoals voor je toetsenbord hierop aansluiten.

  Accessoires

  Naast een goed bureau en een goede bureaustoel kunnen ook accessoires voorkomen dat je geen last krijgt van bijvoorbeeld rug- en nekklachten. Als je veel bezig bent met je computer kan het fijn zijn om een tweede (grotere) beeldscherm te gebruiken. Je kunt erg last van je ogen krijgen als je naar een klein scherm kijkt. Een andere optie is om je laptop te verhogen met een laptopstandaard. Sluit hier een los toetsenbord op aan, zodat je jouw beeldscherm verder van je af kunt zetten. Dit voorkomt dat je nekklachten krijgt doordat je constant naar beneden op je laptopscherm kijkt.

  Naast de juiste houding en materialen is ook de plek waar je werk belangrijk. Kies voor een rustige plek waar je weinig afleiding hebt. Veel succes met werken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply