Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (10 stemmen)
 • Urineverlies? Daar word je niet blij van
  4/4 - (10 stemmen)

  Stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van ongewild urineverlies. Bij drukverhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten, treedt dan urineverlies op. Dit komt regelmatig voor bij jonge moeders, maar het kan op alle leeftijden voorkomen.

  Ongewild urineverlies wordt meestal behandeld met bekkenfysiotherapie (en soms zelfs operatief), maar tegenwoordig kan het ook behandeld worden met een pijnloze vaginale laserbehandeling: FemiLift. Met een vaginale laserbehandeling wordt de vaginawand verstevigd. De laser stimuleert de slijmvliezen en het onderliggende bindweefsel van de vagina, waardoor de vagina de plasbuis beter ondersteunt. De behandeling vindt plaats op de ­polikliniek en kan zonder verdoving uitgevoerd worden. Er zijn 3 behandelingen nodig, telkens om de 4 tot 6 weken. Daarna zijn om de paar jaar, 1 à 2 behandelingen nodig om het effect te behouden.

  Niet-operatieve behandeling met laser
  Het voordeel van de FemiLift laser is dat het een niet-operatieve behandeling is. Na de behandeling zijn er geen beperkingen. De behandeling is over het algemeen pijnloos. Verbetering van het bindweefsel en daardoor van de stevigheid van de vagina, maakt dat zo’n 85% van de behandelde vrouwen geen ongewild urineverlies meer heeft. De FemiLift is een risicovrije en eenvoudige behandeling en na de behandeling kan de patiënte direct haar normale bezigheden hervatten.

  Behandeling
  De FemiLift is in Nederland een vrij nieuwe behandeling en wordt in de regio uitgevoerd door de gynaecologe van Quole Medisch Centrum Waalre: Joke Haartsen. De behandeling valt momenteel niet onder de verzekerde zorg. Er is daarom geen verwijzing van uw huisarts voor nodig.

  Voor een bezoek aan een medisch specialist is het tegenwoordig niet meer nodig om naar een ziekenhuis te gaan. Quole Medisch Centrum Waalre is een Instelling voor Medisch Specialistische Zorg (IMSZ) waar zowel verzekerde als onverzekerde zorg geboden wordt. Patiënten krijgen medisch specialistische zorg die voldoet aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als in het ziekenhuis. Ervaren medisch specialisten verrichten er planbare, kleinschalige behandelingen die in één dag, en met eventueel één overnachting kunnen worden uitgevoerd. Alle medisch specialisten verbonden aan deze kliniek zijn tevens werkzaam in een regulier ziekenhuis. Naast cosmetische gynaecologie hebben ze de volgende specialismen in huis: Orthopedie, Plastische Chirurgie, Dermatologie en Algemene Chirurgie.

  Korte wachtlijsten
  Vanwege de planbare zorg en de kleinschaligheid van Quole Medisch Centrum Waalre kunt u er snel terecht, en is er een korte wachttijd tussen het eerste consult en de behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply