Rate this post
 • ‘Vage’ klachten?
  Rate this post

  Heb je (vage) gezondheidsklachten? Ben je de zoektocht naar de mogelijke oorzaken en oplossingen zat?

  Vermoeidheid, stress, angst, slaapproblemen, overgevoeligheden: veel mensen hebben hier last van, en uit bloed­onderzoeken komt vaak niets naar voren. De huisarts geeft aan dat je rustig aan moet doen. Tja, en dan… Je neemt rust, maar op een gegeven moment moet je de draad weer oppakken. Als de klachten vervolgens terugkeren, begint de zoektocht. Wat je zult vinden in deze zoektocht, zijn mensen die op basis van symptomen vanuit hun kennis of ervaring willen adviseren. Het lastige is hierbij wel dat de oorzaken totaal verschillend kunnen zijn, ook al zijn de symptomen hetzelfde.

  Het geheim van vitaliteit is een gezonde basis
  Het zijn niet alleen de omstandigheden die jouw systeem onderuit halen. Als dat zo zou zijn, waarom waait dan de ene boom met windkracht 9 om en de andere niet? Als het zo simpel zou zijn, passen we de windkracht aan, maar invloeden van buitenaf kunnen we vaak niet veranderen, en bovendien pakken we daarmee ook niet de oorzaak aan. Het is veel belangrijker om te kijken naar wat mogelijk is om onszelf weerbaarder te maken, zodat we onder alle omstandigheden meer in onze kracht blijven.

  Brede analyse
  Voor de meeste mensen is het logisch dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Minder logisch is wat dan de oorzaken van en oplossingen voor bepaalde klachten zijn. Dit komt doordat ieder mens uniek is. Een goede, brede analyse is nodig om de gehele samenhang tussen onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen in beeld te krijgen.

  Verbanden leggen
  Alle mogelijke factoren van disbalans kunnen worden gemeten. Denk aan tekorten in vitaminen en mineralen, het hormonale systeem, stressfactoren, de emotionele balans, mentale kracht, overgevoeligheden, vochtbalans, pH-balans, zuurstof in de cellen, invloeden van buitenaf enzovoort. Door vervolgens verbanden te leggen ontstaan inzichten, en vanuit deze inzichten ontstaat uitzicht op een duurzame oplossing op maat voor jouw (vage) klachten.

  Standaardoplossingen bestaan niet
  Doordat elk mens uniek is, bestaat er geen standaardoplossing voor een bepaalde klacht, ook al zijn de symptomen dezelfde. De oorzaak kan anders zijn. Een duurzame oplossing is daarom altijd maatwerk! De start is een goede meting: meten is weten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply