Rate this post
 • ‘Vage klachten’ vaak goed te behandelen
  Rate this post

  In mijn praktijk zie ik met enige regelmaat kinderen met allerlei vage klachten zoals buikpijn, huiduitslag, weinig eetlust, ­concentratieproblemen en vermoeidheid. 

  Vaak hebben ze al een traject van huisarts en kinderarts doorlopen, waarbij bloeduitslagen, lichamelijk onderzoek enzovoort geen bijzonderheden vertoonden. ‘De uitslagen zijn allemaal goed. Kom over een tijdje maar terug wanneer de klachten niet verbeteren’ is vaak wat de ouders te horen krijgen of ‘Misschien een idee om een psycholoog te consulteren, omdat er ­lichamelijk niets mis is met uw kind’.

  Gelukkig laten veel ouders het hier niet bij zitten, aangezien ze goed aanvoelen dat hun kind de klachten niet verzint en zich echt niet fit voelt. Ze gaan op zoek naar een alternatief. Meestal kan ik deze kinderen goed helpen. Naar aanleiding van een uitgebreid intakegesprek en het doormeten van het lichaam met behulp van bioresonantietherapie krijg ik een beeld wat er ‘mis’ zou kunnen zijn. Ik zie vaak vitaminen- en mineralentekorten en regel­matig te weinig goede vetzuren in de voeding.

  In de opname van deze stoffen speelt de darm een belangrijke rol, en deze is bij veel kinderen (en volwassenen!) niet op orde. De darm is de ‘levensader’ van het lichaam. Als het daar niet goed loopt, kun je allerlei soorten klachten krijgen. Toch ervaar ik dat veel van dit soort vage klachten goed te behandelen zijn, en het kan dus zeker zinvol zijn om verder te kijken dan alleen (bloed)uitslagen. Vertrouw op je ouder-instinct!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply