Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een vak apart…
    Rate this post

    ‘Tandprotheticus.’ Je breekt bijna je tong bij het uitspreken van dit beroep. ­Waarschijnlijk heb je er ook niet direct een duidelijk beeld bij van wat het ­inhoudt. Wat doet zo iemand eigenlijk precies?

    Een tandprotheticus meet allerlei soorten uitneembare gebitsprotheses aan en maakt deze vervolgens zelf. Remko Brouwer doet dit in het bijzijn van de patiënt ­wanneer die in de stoel zit. Patiënten komen bij Remko terecht omdat zij een klacht hebben over het functioneren van hun (gehele of gedeeltelijke) gebitprothese. Hij richt zich voornamelijk op de vervangingsmarkt, maar het komt steeds vaker voor dat mensen uit zichzelf bij hem ­aankloppen. Dit gebeurt vaak nadat ze goede ­verhalen hadden gehoord van vrienden of familie.

    Trends
    • Implantaten. Deze bestaan al wat langer, maar er is nu meer bekendheid over het juist toepassen ervan. Het is duidelijker welke verankeringstechnieken het beste gebruikt kunnen worden om voor de patiënt het beste resultaat te krijgen. Dit gebeurt in samenwerking met een tandarts / implantoloog. De implantoloog plaatst de implantaten en de tandprotheticus maakt het daarop klikkende kunstgebit.
    • Digitale technieken. Hiermee kunnen in de ­toekomst gebitsprotheses gemaakt worden. Hoewel deze ontwikkelingen in volle gang zijn, is er nog geen verbetering voor het maken van protheses gekomen. Het maken van een gebitsprothese is complex. Het is namelijk heel lastig om een digitaal proces te bedenken waarmee het werk op een snellere, effectievere, betere en goedkopere manier gedaan kan worden.
    • Witte tanden. De laatste jaren neemt de vraag naar wittere tanden toe. Patiënten hebben steeds meer cosmetische wensen met betrekking tot hun prothese. Wittere tanden horen daar ook zeker bij. Je hebt de keuze uit verschillende tinten wit.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply