Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mijn vak is mijn passie
  Rate this post

  Birgit van de Weijer is al 10 jaar massagetherapeut en is daarnaast kindercoach.  In haar praktijk Losjes in Balans, sinds kort gevestigd in Den Haag, helpt Birgit volwassenen en kinderen met massages en  coaching. Wij van ForYou Magazine stelden haar  een paar vragen.

  Naam: Birgit van de Weijer
  Leeftijd: 52 jaar
  Eigenaar: Losjes in Balans

  Hoe ben je ertoe gekomen om  massagetherapeut te worden?
  ‘Ik heb een opleiding gevolgd aan het conservatorium tot musicus, en door mijn werk reisde ik veel. Het mooiste aan mijn werk vond ik het communiceren met mensen,  en muziek is daar natuurlijk ook een middel voor.  Daarna kreeg ik een baan in de reclamewereld, maar die vond ik erg leeg. De waan van de dag regeert er. Ik wilde teruggaan naar wat ik als musicus zo leuk vond: het  communiceren met mensen. Ik ben een opleiding tot  massagetherapeut gaan volgen, en het geven van  massages vind ik nog steeds fantastisch!’

  Wat doe je in je huidige werk?
  ‘Als holistisch massagetherapeut kijk ik naar de hele mens, en niet alleen naar de plek waar de klacht zich voordoet. Als je ergens last van hebt, is dat een signaal dat er iets aan de hand is waar je lichaam aandacht voor vraagt.  Door middel van massage word je je bewust van je lichaam en wat er achter de klacht zit. Dat kan helpen om het een plek te geven. Een massage is een uitnodiging: ‘voel ‘ns hoe het met je is en neem de tijd daarvoor’.

  Wat geeft je de meeste voldoening in je werk?
  ‘Met mijn behandelingen breng ik mensen in contact met de roep van hun lichaam om aandacht te geven aan zichzelf, en verantwoording te nemen voor hun eigen leven. Als iemand een klacht heett, kan die natuurlijk naar een dokter of therapeut gaan in de hoop van zijn klacht af te komen, maar het gaat er ook om dat je kunt omgaan met de klacht. Massage geeft de kracht om te luisteren naar wat het lichaam wil zeggen. Je kunt niet altijd een klacht oplossen, maar daar gaat het ook niet om. Als je écht naar je lichaam luistert, ga je ontspannen, waardoor de klacht minder kan worden of verdwijnt.’

  Waardoor ben je ook kindercoach geworden?
  ‘Ik kreeg veel volwassenen in mijn praktijk met problematiek die terug te voeren was op de kindertijd. Dat gaf mij het idee dat ik het beste bij de kinderen kan beginnen, en daarom heb ik mij ontwikkeld tot kindercoach. Zo help ik kinderen die chronisch ziek zijn en zich altijd patiënt voelen. Daar werk ik dan aan met mijn coaching en massage. Aanraken is heel normaal; het is iets heel sociaals.  Door aanraking leert het kind zichzelf kennen en kan het weer de baas worden over zijn eigen lichaam.’

  Je hebt al 10 jaar een eigen praktijk.  Waarom ben je onlangs verhuisd naar  Den Haag?

  ‘Ik kom hiervandaan en mijn moeder woont hier. In mijn vorige praktijk, in Almere, miste ik toch de zee en de stad. Op 1 februari 2017 heb ik daarom mijn praktijk verplaatst naar Den Haag. Ik wilde niet ‘zomaar’ een opening, maar ik heb de gasten gevraagd om elk een steen mee te nemen die om de één of andere reden belangrijk is voor hem of haar. Die stenen ga ik verwerken in een geveltuin, die als fundament dient voor mijn praktijk.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply