Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mijn vak is mijn passie!
  Rate this post

  Mijn naam is Shabnam, afgekort ‘Shab’. Als klein meisje droomde ik er al van om visagist te worden. Ik ben geboren in ­Afghanistan. Daar zijn er veel visagiestudio’s, en het is de normaalste zaak van de wereld dat de gewone vrouw hier regelmatig een bezoekje brengt. Zo ook mijn moeder. Zij bezocht regelmatig dergelijke studio’s om mooie visagie te laten aanbrengen. Soms was het niet eens voor een feest, maar voor haar filmdate met mijn vader.

  Toen wij in Nederland kwamen wonen, ontdekten mijn moeder en ik dat hier haast geen visagiestudio’s zijn waar je even naar binnen kunt lopen en je je kunt laten optutten, of gewoon om simpelweg vlug je wenkbrauwen te laten epileren. Zo ontstond bij mij destijds als kind het idee om ooit zelf een visagiestudio te beginnen. Maar toen ik op de leeftijd kwam dat ik een beroepskeuze kon maken, liet ik mij door mijn ouders vertellen dat een dergelijke keuze niets voor mij is. Mijn ouders vonden dat ik een goede studie moest volgen waar ik altijd iets aan zou hebben en daarmee ook nog succesvol zou worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb veel verschillende opleidingen gevolgd, van verzorging tot een juridische opleiding. Een jurist zou ik niet worden en evenmin iets in de richting van verzorging. Het trok me niet aan en ik voelde me nergens gelukkig.

  In de tussentijd heb ik wel altijd visagie voor vriendinnen naast mijn werk gedaan, als hobby. En daar haalde ik ontzettend veel liefde, passie én energie uit. Uiteindelijk kwam 1,5 jaar geleden een moment waarop mijn droom alles wat ik tot dan toe deed begon te overheersen en te domineren. Ik kon dan ook niet anders dan mezelf overgeven aan mijn grote passie: ik begon aan een opleiding tot hairstylist en make-up artist. Het was gek om op mijn leeftijd een carrièreswitch te maken en alles overhoop te gooien om opnieuw iets te starten. Nadat ik mijn opleiding had afgerond, bleef de droom van een eigen visagiestudio knagen. Op een dag was ik klaar met het piekeren: ik besloot om mijn eigen visagiestudio te starten.

  Tegenwoordig heb ik een eigen studio in Lelystad, genaamd ‘S.H.A.B.’, een afkorting van ‘Shabnam Hair And Beauty’. Ik wil met mijn studio alle drukke moeders, werkende dames en alle overige vrouwen bereiken die vaak onvoldoende tijd voor zichzelf hebben en niet toekomen aan een moment voor zichzelf. De hardwerkende dames die nooit aan zichzelf toekomen, maar zeker een beautymoment verdienen en kunnen gebruiken. Ik denk dat vrouwen in Nederland geneigd zijn om zichzelf op de tweede plaats te zetten. Ze werken keihard, zijn toegewijde moeders en verzorgende echtgenotes. Pas als die drie ‘energievreters’ zijn afgehandeld, denken vrouwen aan zichzelf. Het helpt daarbij niet dat ze ook nog vinden dat iedereen hier maar ‘normaal’ moet doen, en dat ze ‘visagie’ associëren met ‘plamuren’. Maar ik zeg: vrouwen, jullie doen jezelf tekort! Visagie gaat over een beetje aandacht voor jezelf en voor je presentatie en over hoe je je voelt als je er zelfverzekerd bijloopt. Jullie verdienen een beautymoment. En dan niet omdat het moet, zoals naar de kapper gaan, maar omdat het leuk én genieten is! Met het S.H.A.B.-concept wil ik de internationale beautytrends voor vrouwen lokaal bereikbaar en betaalbaar maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply