Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mijn vak is mijn passie
  Rate this post

  Marianna Dukker werkte jarenlang als communicatiemanager in de culturele sector. Tijdens het zwangerschapsverlof van haar tweede kind kreeg zij de diagnose borstkanker. Jaren van behandeling en revalidatie volgden.

  ‘Tijdens het reïntegratietraject op mijn werk voelde ik heel duidelijk dat ik een andere weg moest inslaan; deze baan bood mij geen voldoening meer. Andere mensen gaan op dit punt in hun leven een wereldreis maken of een boek schrijven; ik startte mijn eigen speciaalzaak in Amsterdam. Hier geef ik professioneel en persoonlijk advies en begeleiding aan vrouwen die tijdens of na borstkanker een borstprothese, aangepaste lingerie, badmode en onderkleding zoeken. Tijdens mijn eigen behandeltraject miste ik zo’n plek in of rond Amsterdam enorm. Ik besloot: daar moet verandering in komen! En dat is mij gelukt! Ik heb inmiddels een goedlopend en bloeiend bedrijf, waar ik ontzettend veel voldoening en plezier uithaal’, vertelt Marianna trots.

  Meer kleur aan het leven
  ‘Als je door borstkanker plotseling je borst(en) moet ­missen, loop je rond met onzekerheid en veel vragen. Welke prothese kies ik? Welke lingerie kan ik dragen? Kan ik nog wel zwemmen? Ik help vrouwen hier met veel toewijding bij. Ik werk alleen op afspraak, zodat alle aandacht op de klant gericht is. Ze krijgt een kopje thee en wat lekkers en de partner of een vriendin is ook van harte welkom. Vrouwen delen hun verhaal met mij; het is best een intiem proces. Ik luister, adviseer en pas me aan de wens van de klant aan. Uiteindelijk maken we samen een plan en volgen er vaak een aantal pas-sessies. Het is zó mooi als een vrouw tevreden de deur uitloopt met haar nieuwe prothese of mooie lingerie. Deze vrouwen krijgen meer zelfvertrouwen en ze zien het leven na borstkanker hoopvol en met meer kleur tegemoet. Dat is precies waar ik het allemaal voor doe. Ik draag bij aan een stukje van het hele ziekteproces. Ik kan iemand helpen en omdat ik het zelf in mijn eigen traject gemist heb, kan ik in een behoefte voorzien. En dat geeft mij enorm veel energie.’

  Mezelf terugvinden
  Ik ben meer dan fulltime bezig met mijn bedrijf en het geven van lezingen en voorlichting over borstkanker en protheses. In mijn vrije tijd verslind ik boeken, geniet ik van sporten en hardlopen door de bossen van Amsterdam. Ook houd ik van mindfulness. Ondanks dat ik van mijn werk houd, is het fijn om met mindfulness even de heftige verhalen van anderen los te laten en mezelf terug te vinden. Daarna zit ik weer vol energie die ik met alle liefde in mijn werk stop’, vertelt Marianna warm.

  Kankervrije toekomst
  Marianna kijkt hoopvol en gedreven vooruit: ‘Voor de toekomst wens ik dat er een medicijn of behandeling komt die borstkanker kan voorkomen. Dat zou geweldig zijn! Tot die tijd wil ik mijn concept op meer locaties introduceren, zodat meer vrouwen na een borstoperatie geholpen kunnen worden. Daar ga ik helemaal voor!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply