Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mijn vak is mijn passie!
  Rate this post

  ‘Ik zocht iets in de fotografie, toen ik gebeld werd door de rayonmanager van een grote brillenketen. Hij zocht een leerling-opticien, en na een leuk gesprek vroeg hij:‘Wanneer kun je beginnen?’ Ik ben voor hem gaan werken, en al na twee maanden kreeg ik een vaste aanstelling. In de loop der jaren ben ik doorgegroeid tot bedrijfsleider van een zelfstandige optiekzaak en weer later werd ik vertegenwoordiger van een toonaangevend brillenmerk voor de Benelux. Daarna zelfs als agent met eigen collectie. Dat werk heb ik 12 jaar lang met veel plezier gedaan: contacten onderhouden met een internationaal netwerk, beurzen bezoeken in Parijs en Milaan…’

  Drie jaar geleden wees een vriend van Edwin hem op een pand aan de Vierwindenstraat dat te huur stond, en suggereerde dat Edwin daar maar eens moest gaan kijken.‘Dat heb ik gedaan, en twee weken later heb ik het huurcontract ondertekend. Het kriebelde toch weer om bezig te zijn voor klanten. Als ik iets doe, doe ik het met volle overtuiging, en ik wil doen wat ik écht leuk vind. Deze zaak is voor mij toch het leukste wat er is. De winkel is als het ware een huiskamertje: gezellig en laagdrempelig. Er zijn maar twee dingen die hier tellen: de collectie en de klant. Hier kan ik echt de tijd en aandacht geven die ik mijn klanten wil geven. Ik vind het geweldig om een klant een bril te adviseren die echt bij die persoon past. Dat betekent dus ook dat ik moet weten wie die persoon is: wat voor werk doet die? Wat zijn zijn of haar hobby’s? Aan welke sport doet die klant? Ik ga in gesprek, luister goed en kan, met mijn 26 jaar ervaring, wel inschatten welke bril goed bij die klant staat, overigens zonder die klant een bril op te dringen.’
  Voor Edwin is een bril méér dan een gebruiksartikel. ‘Ik zie een bril als een verlengstuk van het karakter. Dat geldt ook voor mijzelf: je zult me nooit zonder bril zien, en ik pas mijn bril steeds aan aan mijn stemming. Ik zeg weleens: ‘ik heb een bril nodig, maar niet om goed te kunnen zien…’’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply