Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mijn vak is mijn passie!
  Rate this post

  AB Sports is ruim 4 jaar geleden opgestart door de nu 29-jarige Arnoud Brugge. Arnoud zit al 10 jaar in het vak als fitnesstrainer en heeft op veel sportscholen gewerkt. Hij is dan ook een zeer ervaren en gediplomeerde fitnesstrainer. Arnoud komt zelf ook uit de topsportwereld en deed op hoog niveau aan hardlopen. Hij moest uiteindelijk stoppen door een zware knieblessure. Inmiddels heeft Arnoud zijn kennis behoorlijk uitgebreid met studies vanuit Amerika en is zijn kennis zeer breed in trainingprincipes, voeding, hormonen en supplementen.

  AB Sports is ruim 4 jaar geleden begonnen in een kleine kantoorruimte van nog geen 50 m2 en op de 2e etage. Daar werd personal coaching gegeven op een heel andere manier dan men hier in de omgeving gewend was. In 4 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot ruim 1500 m2. Dit zegt ons toch wel iets? Arnoud: ‘Onze aanpak is heel anders dan de standaardmethode, en de metingen bij ons zijn niet met een weegschaal. Waarom niet? Een kilootje meer of minder zegt helemaal niks, want is het nu spiermassa, vocht of vet dat je bent verloren? Wij meten met een huidplooitang en meetlint. Met de huidplooitang doen wij ook geen standaard vetpercentagemeting, want ook dat zegt ons heel weinig. Een vetpercentagemeting geeft ook niet altijd een correct beeld. Wij hebben vaak gezien, als wij zo’n meting doen, dat de persoon in vetpercentage is gezakt; alleen als wij dan ergens op een andere plek op de buik weer meten, blijkt diegene daar een beetje te zijn aangekomen, dus in hoeverre is zo’n vetpercentagemeting correct? Die geeft wel een indicatie, maar of het helemaal klopt is dan maar de vraag.

  Profiel
  Wij meten op meerdere plekken op het lichaam, om een profiel van de hormoonhuishouding in kaart te brengen, want dat zegt ons wat. Elk hormoon heeft zo zijn goede en minder goede effecten op het lichaam, en dat is ook waarom je op bepaalde plekken op het lichaam het meeste vet opslaat. De reacties die wij dan ook vaak krijgen zijn in de trant van ‘Ik val niet alleen af, maar ook op plekken waarbij het mij normaal nooit lukte, en ik leer mijn lichaam nu ook beter kennen met betrekking tot wat vage klachtjes, zoals een jeukende huid, een opgeblazen gevoel, niet zo moe meer’ enzovoort.

  Broodverhaal
  Wij zeggen ook gewoon waar het op staat. Vaak zie je dat er weer ergens een afslankprogramma voor 10 à 12 weken worden georganiseerd, maar zó werkt dat niet. Hoe ouder je wordt, hoe langzamer het gaat. Wij zeggen ook vaak: ‘Trek er maar gerust een jaar voor uit.’ Dit wordt zeer gewaardeerd door onze klanten: ‘Hèhè, eindelijk een keer iemand die niet standaard met een koolhydraatarm dieet aankomt of met een broodverhaal, maar iemand met heel andere inzichten en die ze ook duidelijk kan onderbouwen, en het ook niet mooier maakt dan dat het is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply