Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mijn vak is mijn passie
  Rate this post

  ‘Ik heb Body Line opgericht in 1989. In die tijd was het bijzonder als je een eigen ruimte huurde als schoonheidsspecialiste. Toen was het vaak werken aan huis of in een parfumerie. Ik nam mijn vak altijd al serieus en wilde meteen goed van start gaan, zonder bijvoorbeeld geluidsoverlast. Ik kom uit een ondernemersgezin en dat maakte het voor mij gemakkelijker om deze stap te zetten: wij draaien daar onze hand niet voor om!

  Toen ik 9 jaar was, ging ik met mijn moeder mee naar een schoonheidssalon, waar zij een gezichtsbehandeling kreeg. Het trok mij meteen aan, maar ik dacht er niet direct aan om schoonheidsspecialiste te worden. Op de middelbare school besloot ik, na mijn havo-diploma gehaald te hebben, dat ik maar met een managementopleiding moest starten. Al snel bleek dat het me niet beviel. Ik deed een test om te kijken wat het beste bij me past en daar kwam de opleiding Schoonheidsverzorging uit. Eigenlijk viel toen alles op zijn plek.

  Blijven leren vind ik erg belangrijk. Ik en de andere dames van ons hechte team blijven leren. We volgen cursussen en specialiseren ons in verschillende behandelingen op de gebieden van anti-aging, ontharing, permanente make-up en acne. Mensen kunnen helpen en écht verschil maken: dat is mijn passie. Iemand kunnen helpen vind ik een hele eer. Het moment dat anti-aging een echte specialiteit van me werd, was toen ik mijn eerste fronsrimpel kreeg. Help! Nu begrijp ik extra goed wat een behandeling voor je zelfvertrouwen kan doen.

  Ik ben geduldig, maar er moet wél wat gebeuren.
  Daarom hou ik bijvoorbeeld zo van permanente make-up: je ziet direct de verbetering. Mensen fleuren op, zijn weer zelfverzekerd. Het is echt een verslaving. Om te bereiken wat de ander wil, is altijd weer een uitdaging waar ik mij volledig voor inzet. Ook ben ik iemand die niet houdt van starheid. Gaandeweg moet je je plannen kunnen bijsturen. Ook in het dagelijks leven merk ik dat dit in mijn karakter zit. Ik klus samen met mijn man graag in huis.
  Daar wonen we samen met onze kinderen van 18 en 21 jaar en onze hond. We hebben een pand uit 1900 gekocht en in 13 jaar opgeknapt. Met de woonkamer zijn we 2 jaar bezig geweest, en het plafond bestaat nu uit gips met ornamenten. Ook bij ons thuis is dus écht wat gebeurd, waarbij we gaandeweg onze plannen flink hebben bijgestuurd.
  Ook thuis mag het resultaat er zijn.

  Mijn toekomstplannen voor mijn zaak zijn om me nog meer te specialiseren. Als hecht team werken we al jaren samen. De weg die we ingeslagen zijn, is echt de weg van de gespecialiseerde behandelingen. We bieden nu bijvoorbeeld niet één, maar vijf innovatieve anti-agingbehandelingen aan. Dat is uniek! Nu mijn kinderen volwassen zijn, besteed ik nog meer tijd aan de zaak. Ik ben ontzettend blij dat ik in 1989 de keuze heb gemaakt voor mezelf te beginnen. Sommige mensen zeggen ‘Je moet je op één onderdeel focussen en daar helemaal voor gaan.’ Daar ben ik het niet mee eens. Om gespecialiseerde behandelingen op maat te kunnen aanbieden, heb ik mijn eigen succesformule: inzet, go with the flow, maar sta ook open voor aanpassingen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply