Rate this post
 • Vakantie lost niets op…
  Rate this post

  Vakantie: een ideaal moment om je te bezinnen. Om terug te schakelen en te ­genieten met en van de mensen om je heen.

  Vaak hebben we ook goede voornemens of verwachtingen tijdens een vakantie: ‘Als het vakantie is, ga ik nadenken over mijn loopbaan!’ of ‘Op vakantie komt het goed tussen mij en mijn partner’. Waarom stellen we vragen of hebben we verwachtingen tijdens een vakantie en niet in ons alledaagse leven? We kunnen zó in beslag genomen worden door de hectiek van de dag, dat we ons geen tijd of ruimte gunnen voor belangrijke wensen of verlangens. Jammer, want een vakantie is hiervoor ook geen oplossing. Je hebt dan misschien meer tijd, maar de antwoorden liggen niet onder een schelp of achter een tent verborgen.
  De antwoorden zitten in jezelf. Door dichter bij jezelf te komen, is het gemakkelijk om te weten en te voelen wat jij wilt. Daar heb je niet weken vrije tijd voor nodig, maar het is wel van belang dat je luistert naar jezelf. Of leert luisteren.
  Haptonomie gaat over de balans tussen voelen, denken en doen. Door middel van gesprekken en vooral door concrete ervaringen word je je meer bewust van je lichaam en je gevoelens. Deze ervaringen laten je merken dat je invloed hebt op je dagelijks leven. Contact en ont-moeten spelen hierbij een belangrijke rol.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply