Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vakantie?!
  Rate this post

  Nu de vakantie ten einde is, kijkt menigeen terug op een niet-geslaagde vakantie. De verwachte liefdesvonk bleef uit: de relatie is echt over. Dan is het tijd om een onafhankelijke derde, een mediator, in te schakelen. Ik help jullie om op een goede manier uit elkaar te gaan, met aandacht voor alle aspecten.

  Een andere tegenvaller zijn de uitgeputte kinderen: de gescheiden ouders die niet voor elkaar wilden onderdoen en de meest exotische bestemmingen hadden geboekt. Het gevolg: kinderen die geen dag thuis geweest zijn, te vol zitten met de vele indrukken en gelijk weer in het gareel moeten.

  Ook in dit soort situaties kan een mediator uitkomst brengen. Ik ga met deze exen in gesprek en laat hen aan de kinderen de vraag stellen: ‘Wat zouden jullie willen?’ Niet zelden is het antwoord dat zij ook gewoon thuis willen zijn; met vrienden en vriendinnetjes leuke dingen willen doen. De compromissen zijn vaak verrassend en vrijwel altijd brengen ze meer rust en blijere kinderen.

  En dan heb je de groep van nieuw samengestelde gezinnen die voor het eerst met elkaar op pad gaan. De volwassenen vol goede moed, met de roze bril van de verliefdheid. De kinderen, al dan niet gewapend met de informatie van de andere ouder, afwachtend; soms al bij aanvang negatief. De praktijk leert dat deze vakanties vaak niet verlopen zoals gewenst: de verwachtingen zijn niet besproken; vaak al niet uitgesproken. Te ver, te kleine accommodatie, geen tijd voor jezelf, geen aandacht van je partner, en ga zo maar verder.

  Als je dit herkent en denkt: ‘De volgende keer wil ik het anders en beter’, neem dan contact op. Een stappenplan helpt jullie meer ontspannen op weg!

  Patries Baijer-Jakubka
  mediator & stiefplancoach bij Baijer Mediation

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply