Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Valeria Luiselli – ‘Archief van verloren kinderen’
  Rate this post

  ‘Archief van verloren kinderen’ is Valeria Luiselli’s vijfde boek. Vier van die vijf totaal verschillende boeken vind ik prachtig; alleen ‘De geschiedenis van mijn tanden’ vond ik niet bijzonder: te geconstrueerd.

  In ‘Archief van verloren kinderen’ vlecht de Mexicaanse Valeria door het eigenlijke verhaal drie andere verhalen. De hoofdlijn gaat over een stel, ieder met een eigen kind, beiden geluidenverzamelaars, met een moeizame relatie. Ze ondernemen een roadtrip van New York naar het zuiden. De man wil opnames maken in het Apachegebied en vertelt in een tweede verhaallijn over de geschiedenis en uitroeiing van de inheemse bevolking. De vrouw wil opnames maken bij de muur tussen Mexico en de VS en is bezorgd over de twee kinderen van een vriendin die uit een immigratiedetentiecentrum zijn verdwenen. De zoektocht naar de kinderen is de derde verhaallijn. Daarnaast verhaalt de vrouw over de treurzangen van de verloren kinderen; de kinderen die vanuit Midden-Amerika de VS proberen te bereiken.

  Er zijn nog veel meer invalshoeken en perspectiefwisselingen. Het is een fantastisch literair en geëngageerd boek, dat ik van harte kan aanbevelen.

  Denis Stirler
  De Amsterdamse Boekhandel

  Archief van verloren kinderen
  Valeria Luiselli, 2019
  Das Mag Uitgeverij B.V., Amsterdam
  ISBN: 9789492478795

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply