Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Met vallen en opstaan weer grip op mijn leven’

  Ik ben Karin, 58 jaar, moeder van twee zonen en ik werk op een kinderdag­verblijf. Na een periode van veel stress ben ik kortgeleden gescheiden. Dat was helaas niet het enige zware wat me overkwam…

  Eind juli vorig jaar staat mijn leven op zijn kop als ik ­tijdens het bevolkingsonderzoek eruit gepikt wordt. Nader onderzoek wijst uit dat het inderdaad borstkanker is. Eind december onderga ik daarom een mamma-amputatie van mijn rechter borst. Dit bleek nog niet alles te zijn. Mijn borstkanker bleek een agressieve vorm en tevens een hormoongevoelige kanker, waardoor ik ook nog 12 weken chemotherapie kreeg gevolgd door nabehandeling met hormoontherapie en immunotherapie. Omdat mijn moeder op haar 68e borstkanker kreeg, wordt er nog gekeken of er sprake is van erfelijke belasting.

  De operatie van eind december verloopt goed en de wond geneest aanvankelijk prima. In de loop van tijd krijg ik toch meer last van wondvocht wat niet gepuncteerd hoefde te worden, maar wel steeds meer pijnklachten gaf bij mijn borstbeen. Ook krijg ik last van toenemende stijfheid van mijn rechter schouder en met mijn rechtshandigheid belemmert dat enorm. Ik besluit aan te kloppen bij het Centrum Leven met Kanker (CLMK). Ik wil namelijk weer dolgraag aan het werk op het kinderdagverblijf, maar met mijn schouderklachten en de vermoeidheid gaat dat niet lukken. Ik maak mij hier zorgen om en ik hoop met behulp van adviezen, oefening en behandeling hier verbetering in te brengen. Ik weet dat ik dit niet alleen kan.

  De hulp en ondersteuning in mijn revalidatietraject bij het CLMK was breder dan ik had verwacht. Die brede insteek heeft mij erg geholpen. Het gaat fysiek nu redelijk goed met mij. Ik ben deels weer aan het werk en ik heb meer vertrouwen in de toekomst. Ik doe wat ik kan en krijg de juiste professionele ondersteuning. Gelukkig kan ik met al mijn vragen terecht bij het CLMK. Met vallen en opstaan probeer ik weer grip op mijn leven te krijgen en dat gaat me zeker lukken. Ik vier het leven.
  – Karin

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply