Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Van vallen naar opstaan

  Wanneer je wordt getroffen door ziekte en tegenslag, is het een hele kunst om je hoofd boven water te houden en almaar positief te blijven. Op een gegeven moment merk je dat negatieve gedachten de overhand nemen en om helemaal alleen opnieuw de kracht te vinden, lukt je even niet meer. De bumper van je mentale veerkracht heeft te veel deuken opgelopen en je neigt om te vallen.

  Je hoeft er niet alleen voor te staan. Een life coach coacht jou om de touwtjes weer op positieve wijze in eigen handen te nemen. Dit is natuurlijk maatwerk, want elke persoon is anders en heeft zijn eigen verhaal. Ieder heeft zijn eigen uitdagingen en zo ben jij uniek als persoon. Vandaar gaat EigenwijZ-Coaching op jouw eigenwijZ unieke manier met je aan de slag.

  Stress
  ‘First things first.’ Wanneer iemand veel last heeft van overmatige stress, is dat het eerste waar we mee aan  de slag gaan. Stress is een grote energieslurper die jou beperkt in je mogelijkheden en ten koste gaat van motivatie en spankracht om nieuwe dingen te leren. Door stress te verminderen, word je automatisch ook vitaler, aangezien stress een grote veroorzaker is van psychische en  lichamelijke klachten.

  Mentale veerkracht vergroten
  Wanneer de stress heeft plaatsgemaakt voor meer ontspanning en ruimte, wordt er gewerkt aan je mentale veerkracht en weerbaarheid.
  Als er veel op je bordje terecht is gekomen, gaat dat ten koste van je veerkracht. De natuurlijke bumper om je lijf, die de stressoren van buiten af je lichaam probeert binnen te dringen, is gaan slijten en laat je het gevoel hebben om te vallen. Deze bumper ga je trainen. Afhankelijk van waar de behoefte en de uitdaging ligt leer je, opnieuw, negatieve gedachten te ‘reframen’ naar positieve, helpende gedachten. We werken aan je zelfvertrouwen door te kijken wat je wel kunt en waar je mogelijkheden liggen. Ook krijgt je zelfvertrouwen een boost en via verschillende technieken creëren we een dikkere rubberlaag op je persoonlijke bumper.

  Maatwerk dus. De ene persoon zal als beelddenker veel profijt hebben bij visualiseren, en een andere zal vooral baat hebben bij assertiviteitstraining en het leren herkaderen van negatieve gedachten. Weer anderen gaan op zoek naar meer uitdaging en kijken wat ze al kunnen en nog willen leren. Via onder andere NLP-technieken zorgen we ervoor dat je nieuwe vaardigheden een nieuwe natuur van je worden. Dit alles is om je mentaal weerbaarder en veerkrachtiger te maken, zodat je minder snel zult vallen en meer veerkracht om weer op te staan of mee te veren.

  Opstaan
  Op positieve wijze word jij weer de baas van je leven,  en neem je de touwtjes weer zelf in handen omdat jij dat aankunt. Sta op en zet een eerste stap in de goede richting! En daar mag je soms best een beetje hulp bij vragen. Van vallen naar opstaan je eigen leven tegemoet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply