fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vallen, opstaan en opnieuw proberen

  Je hebt alles geprobeerd: van voetbal en hockey tot dansen, maar jouw kind lijkt gewoon minder interesse te hebben in sporten dan andere kinderen. Ook op het schoolplein heb je het idee dat je kind niet altijd goed kan meespelen met klasgenoten.

  Je kind leert spelenderwijs bewegen door vallen, opstaan en opnieuw proberen. Meestal gaat dat goed en bijna onopgemerkt. Om allerlei redenen kan deze ontwikkeling toch wat langer duren of anders verlopen. Pijn, angst, gedragsproblemen, overgewicht of gebrek aan motivatie kunnen hierin een rol spelen. Je kind doet te weinig motorische ervaring op en toont daarom misschien weinig interesse in sporten of kan niet vrij en onbelemmerd spelen. Als je dit opmerkt wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk een oplossing komt, en die is er!

  Belevingswereld
  De kinderfysiotherapeut gaat spelenderwijs met je kind aan de slag om de bewegingsontwikkeling te stimuleren. De fysiotherapeut maakt hierbij gebruik van oefeningen en situaties die aansluiten op de belevingswereld van je kind. Omdat kinderen zich op meerdere vlakken tegelijk ontwikkelen, denk aan motorisch, sociaal-emotioneel en mentaal, is het belangrijk om vanuit al deze invalshoeken naar de ontwikkeling van je kind te kijken. De kinderfysiotherapeut heeft daarom ook contact met onder andere de huisarts, logopedist, podotherapeut, kinderpsycholoog en pedagoog. Als het nodig is kan de hulp van één van deze specialisten snel worden ingeschakeld.

  Nauw betrokken
  Ook jij als ouder blijft nauw betrokken bij de behandeling. De kinderfysiotherapeut geeft je tips en adviezen over hoe je kind thuis in het dagelijkse leven oefeningen kan doen zodat je kind ook dan gestimuleerd wordt om de normale ontwikkeling door te zetten. Waarschijnlijk merk je al snel dat je kind op die manier vertrouwen krijgt in het bewegen.

  Gepassioneerde therapeuten
  Kinderfysiotherapie Eindhoven is volledig gericht in kinderfysiotherapie. Het team bestaat uit gepassioneerde kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de bewegingsontwikkeling van jouw kind. De therapeuten volgen nog geregeld trainingen, zodat ze de meest actuele inzichten kunnen toepassen in hun behandelplannen.

  Fitte kids
  Kinderfysiotherapie Eindhoven heeft een speciale beweeggroep voor kinderen van 6 – 18 jaar: Fitkids. De groep is er speciaal voor kinderen met een motorische beperking, chronische ziekte of langdurige aandoening die niet mee kunnen in een reguliere sportclub. De kinderen trainen een jaar lang, onder professionele begeleiding, met als doel daarna door te stormen naar een reguliere sportclub.

  Wist je dat…
  … je voor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut geen verwijzing van een arts nodig hebt?
  … 18 behandelingen van de kinderfysiotherapeut worden vergoed vanuit de basisverzekering?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply