4/4 - (1 stemmen)
 • Van denken naar voelen naar zijn
  4/4 - (1 stemmen)

  Heb je last van stress en wil je meer ontspanning in je leven? Dan kun je je door middel van Rebalancing bewust worden van wat er in je lichaam leeft. Rebalancing geeft je directe informatie, die de deur opent naar nieuwe keuzes.

  Wij zijn Jolanda, Ed en Marieke en wij willen je graag laten kennismaken met Rebalancing in Groningen.

  Wat is Rebalancing?
  Rebalancing is een vorm van diepgaand lichaamswerk dat ervan uitgaat dat lichaam en geest een onlosmakelijk geheel vormen. Het gaat ervan uit dat al je ervaringen en overtuigingen een effect hebben op je lichaam. Rebalancing gaat ervan uit dat je lijf een unieke bron van kennis en wijsheid is. Hoe je over jezelf denkt, al je ervaringen en overtuigingen en hoe je in de wereld staat, uit zich in je lichaam. Dit is onder andere zichtbaar in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanning. Bij bijvoorbeeld piekeren kun je door gespannen kijken (fronzen) hoofdpijn krijgen. En mentale spanning kan zich uiten in spierspanning. In (te) drukke tijden kun je hierdoor last krijgen van pijnlijke nek – en schouderspieren.
  Tijdens een Rebalancingsessie word je uitgenodigd te luisteren naar je lichaam en je bewust te worden van de wijsheid die in je lichaam aanwezig is.

  Voor wie?
  Rebalancing activeert en ondersteunt het zelfhelend vermogen in ieder mens. De redenen dat je naar een ­Rebalancer kunt gaan zijn uiteenlopend. Dit kan ­variëren van ­lichamelijke klachten, emotionele en relationele ­problemen, spanningen, stress, vermoeidheid en burn-out. Het kan ook zijn dat je verlangt naar meer zelfinzicht, of dat je je wilt verdiepen in je innerlijke wereld.

  Thuiskomen bij jezelf
  Rebalancing werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en ­spiritueel niveau door middel van het vrijmaken van energie. Het is een dynamische vorm van lichaamswerk, vergelijkbaar met massage.
  Rebalancers maken gebruik van verschillende methoden van aanraking. Soms is de aanraking zacht en subtiel, soms diep en stevig, zoals diepe bindweefselmassage, gewrichtsontspannende massage en strekkingen. Je gaat je lichaam steeds bewuster voelen, met alle spanning, ruimte en ­emoties. Door deze te ervaren maak je op een nieuwe manier contact met jezelf. Je lichaamshouding verandert, je ademhaling wordt dieper. Je gevoelens krijgen de ruimte. Naast aanraking gebruiken we zelfonderzoek, bewustwording, lichaamsanalyse, stilte en ademhaling en diverse vormen van meditatie en coaching.
  Rebalancing laat je kennismaken met wat er leeft in jou. Want wanneer je in contact bent met wat je voelt en hierin kunt ontspannen, kun je bewuster en vrijer leven.

  Sessie
  Wij werken met individuele sessies. Tijdens een sessie onderzoek je wat er op dat moment – het hier & nu – speelt. Hierdoor sluit de sessie aan bij wat voor jou gevoelsmatig het meest belangrijk is. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en is altijd volgens afspraak. Nieuwsgierig? Voor meer informatie of een sessie kun je contact opnemen met ons.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply