Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Van diagnose naar acceptatie
  4/4 - (1 stemmen)

  En dan is daar de diagnose. Je bent ziek. Heel ziek. Of minder erg ziek. Er is kans op herstel. Of er is minder kans op herstel. Feit blijft dat de ziekte in jouw lichaam huist. Daarmee is het jóúw ziekte. Het is immers jóúw lichaam… toch?

  Veel mensen die ziek zijn, regelen de allerbeste zorg voor hun lichaam. Operaties, medicatie, diëten. Maar hoe gedraag jij je ten opzichte van jouw ziekte? Ben je boos? Ben je bang? Vind je het moeilijk om het te erkennen? Weet je wat de oorzaak is? En hoe gaan de gezinsleden of andere familieleden om met jouw ziekte? Niet klagen maar dragen? Overbezorgd? Dit heeft allemaal zijn weerslag op hoe jij ­reageert op jouw ziekte. Kortgeleden heb ik een opstelling begeleid van iemand die suikerziekte heeft. In die opstelling is deze ziekte opgesteld, de cliënt zelf en zijn familieleden. Mijn cliënt kreeg door deze ­opstelling inzichten die hem geholpen hebben om zijn ziekte te ­accepteren. Een opstelling kan jou dus helpen te aanvaarden dat de ziekte er is.
  Soms kan een opstelling zelfs tot verbetering van symptomen leiden, of tot het gebruik van een lagere dosis van je medicatie. Bovendien werk ik samen met een massagetherapeute, die door middel van een massage die bij jou past, voor afvloeiing van spanningen kan zorgen.
  Meer weten? Bel of mail mij. Het intakegesprek waarin ik je uitleg hoe ik je kan helpen, is altijd gratis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply