Rate this post
 • Van hechtingen naar hechting
  Rate this post

  Na je bevalling breekt een belangrijke periode aan: de tijd waarin je kindje en jij aan elkaar wennen en naar elkaar toegroeien. Een goede hechting geeft jouw kindje zelfvertrouwen en een veilig gevoel. Je baby kan zich zo lichamelijk, geestelijk en emotioneel gezond ontwikkelen.

  De kraamverzorgende van Naviva doet er alles aan om het hechtingsproces tussen jullie te bevorderen.

  Babymassage
  Het masseren van je baby is echt een activiteit die de hechting tussen jullie verstrekt. De massage werkt geruststellend. Je kindje wordt rustiger en het slaapgedrag verbetert. Babymassage kan daarnaast vervelende darmkrampjes helpen te voorkomen. Naviva heeft een speciale massagetechniek ontwikkeld voor kindjes tot 6 weken oud. Je kraamverzorgende laat je op een rustig moment op een pop zien hoe het masseren gaat. Je krijgt daarnaast een handig boekje met goede oefeningen en technieken. Extra grappig: zelfs de stoerste papa’s genieten van dit intieme moment met hun kindje.

  Draaiend verzorgen
  Negen maanden lang heeft je kindje lekker warm, veilig en geborgen in jouw buik doorgebracht. Je kunt je voorstellen hoe groot, spannend en koud de nieuwe wereld na de geboorte is. Draaiend verzorgen is een manier van omgaan met je baby, die zorgt voor extra veiligheid en geborgenheid. Door vooral draaiende, ronde bewegingen te maken en het ruggetje van de baby bol te houden, boots je de houding in de baarmoeder na. Je neemt je kindje als het ware mee naar een bekende, veilige plek. De techniek van draaiend verzorgen pas je bijvoorbeeld toe bij het omkleden, verschonen, optillen, in bedje doen of uit badje halen. Je kraamverzorgende doet het voor en vertelt je er meer over. Ook aan papa’s, opa’s en oma’s legt ze graag uit hoe je dat doet.

  Dunstan Babytaal
  De Australische Priscilla Dunstan ontdekte dat alle baby’s wereldwijd vijf huilgeluiden maken om hun behoeften kenbaar te maken. Zo zijn er aparte huiltjes voor honger, moeheid, krampjes, een dwarszittend boertje en ander ongemak. Met Dunstan Babytaal leer je deze geluiden te herkennen. Alle kraamverzorgenden van Naviva zijn opgeleid in deze methode. Met een app laat de kraamverzorgende jullie kennismaken met Dunstan Babytaal. Ze legt uit wat je bij elk huiltje het beste kunt doen. Je weet zo eerder waar je kindje behoefte aan heeft. Dat is fijn voor je baby, maar ook voor jouw zelfvertrouwen als kersverse ouder. Erg leuk is dat je partner en broertjes en zusjes van de baby ook volop kunnen meedoen met Dunstan Babytaal.

  Hechten tijdens de zwangerschap
  Het proces van hechten begint eigenlijk al tijdens de zwangerschap. Je zult merken dat je kindje reageert op jouw stem en bewegingen. Sommige baby’s zoeken contact met hun moeder door te schoppen. Uit onderzoeken blijkt dat een ongeboren kindje kan voelen dat jij gespannen of ontspannen bent. Een mooie tip is dat je op dat soort momenten contact met je kindje maakt om hem of haar gerust stellen. Praat zachtjes tegen de baby of wrijf over je buik. Zo laat je jouw kleintje weten dat jij er bent en altijd voor hem of haar klaarstaat.

  Meld je aan voor een hechte start
  Ben je zwanger? Wil jij een kraamverzorgende die zorgt voor een optimale hechting tussen jou en je kindje? En die natuurlijk ook gewoon de beste kraamzorg biedt… Dan heeft Naviva Kraamzorg voor jou als lezeres van ForYou een leuke verrassing. Meld je aan op www.naviva.nl en gebruik de actiecode Nav4u19. Je krijgt dan, naast de beste start, een superhandige hydrofiele multidoek en het exclusieve Kraambezoekboek van Naviva Kraamzorg cadeau!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply