Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van je hoofdpijn af met chiropractie
  Rate this post

  Als je chronische hoofdpijn of migraine hebt, ben je bepaald niet de enige. Zo’n 20 procent van de Nederlanders (1 op de 5), heeft minstens een dag in de week last van hoofdpijn. De hoofdpijn is soms zó erg, dat die een negatieve invloed heeft op het dagelijks functioneren. Voorbeelden daarvan zijn vermoeidheid, een lager concentratievermogen of stemmingswisselingen. Heb je al langere tijd last van hoofdpijn en kom je er maar niet vanaf? Je hoeft je er niet bij neer te leggen. Laat je van je klachten afhelpen met chiropractie!

  Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen, met elk zijn eigen kenmerken. De bekendste vormen zijn spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Spanningshoofdpijn komt het meest voor. Het is een drukkende pijn die vaak uitstraalt vanuit de nek. Bij migraine gaat het om een bonzende hoofdpijn, die zich meestal voordoet aan één kant van het hoofd. Clusterhoofdpijn is pijn die verschijnt in aanvallen van hevige pijn rond het oog of de slaap, altijd aan één kant van het hoofd.

  Zenuwstelsel
  Chiropractie is een wereldwijd toegepaste, natuurlijke geneeswijze. Bij deze vorm van geneeskunde staan het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, ledematen en spieren) en het zenuwstelsel centraal. Het centrale zenuwstelsel is het innerlijke ‘interne’ communicatiesysteem. Het bevindt zich in de schedel (de hersenen) en het ruggenmerg, dat door de wervelkolom loopt. Hiervandaan ver­takken de zenuwen zich naar onder andere de armen, benen en organen. Vergelijk het zenuwstelsel maar met een telefooncentrale: als er ergens een storing is, kan dat overal in het lichaam gevolgen hebben. Door bijvoorbeeld een val, door werk en overbelasting of spanning kan een rugzenuw op een bepaalde plek bekneld raken, wat kan leiden tot (hoofd)pijnklachten, met een uitstraling naar andere lichaamsdelen. De chiropractor oefent met zijn handen druk uit op de wervels om ze te corrigeren en weer in balans te brengen.

  Te behandelen klachten
  Veel klachten die een relatie hebben met het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, kunnen worden behandeld; niet alleen hoofdpijn, maar ook bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten, RSI-problemen, spit, hernia, artrose en ischias. Door het grote scala aan technieken is chiropractie geschikt voor alle leeftijden.

  Preventief
  Hoewel veel mensen pas naar de chiropractor gaan als ze al klachten hebben, is een preventieve behandeling, een aantal malen per jaar, zeer aan te raden. Veel mensen gaan regelmatig naar de tandarts voor controle of om problemen vóór te zijn; waarom dan niet ook naar een chiropractor voor de optimale functie van het lichaam?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply