Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van je huidproblemen af
  Rate this post

  Teleangiëctasieën (verwijde bloedvaatjes, ook wel ‘tele’s’ genaamd) zorgen ervoor dat een huid er blozend uitziet. Eigenlijk zijn het kleine spatadertjes: adertjes waar de rek uit is. Na de overgang hebben sommige vrouwen er nog een probleem bij. Er ontstaan dan kleine puistjes op die adertjes. Dat noemen we ‘rosacea’. 

  Gelukkig kan de gespecialiseerde schoonheidsspecialist oplossingen aanreiken. Deze gevoelige en dunne huid kunnen we kalmeren door middel van lymfedrainage. Dat is een 40 minuten lange massage van zacht pompende bewegingen die het lymfesysteem aanzet de afvalstoffen af te voeren. Deze massage werkt dus op de lymfebanen en -knopen en tevens op het vegetatieve zenuwstelsel, waardoor de cliënt in een zeer ontspannen toestand komt. Het beste resultaat geeft een kuur van zes behandelingen binnen een maand. Naast deze massagemethode gebruik ik rosacea­gel van het merk Gladskin. Deze gel wordt 10 minuten voor iedere dag- en nachtcrème aangebracht en heeft een goed resultaat.Verder doe ik de manuele lymfedrainage voor en na cosmetische ingrepen. Na een operatie (in het gezicht), ­bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, neuscorrectie of halslift, komt er veel vocht vrij. Genezing en verdwijning van blauwe plekken gaan vele malen sneller wanneer dat vocht wordt afgevoerd. Het optimale resultaat wordt bereikt wanneer kort voor de ingreep een volledige lymfedrainage wordt gedaan, zodat de lymfebanen zo leeg mogelijk zijn. Na de ingreep pas ik de manuele lymfedrainage zo snel als mogelijk is toe om de enorme toevloed van lymfevocht af te voeren. Verder nog vijf keer; het liefst iedere dag.
  Een andere indicatie voor lymfedrainage is vochtophopingen in het gezicht, met name onder de ogen. Ook dan geeft een kuur het beste resultaat, bijvoorbeeld om de vier of vijf dagen. Op de website van de ANBOS (www.anbos.nl) kun je een gespecialiseerde schoonheids­specialist vinden bij jou in de buurt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply