Rate this post
 • Van je klacht af met mesologie
  Rate this post

  Voor vrijwel alle lichamelijke en psychische klachten kun je bij de mesoloog terecht. Van chronische klachten tot preventie, als een soort jaarlijkse APK van het lichaam, waardoor mogelijke problemen vroegtijdig opgespoord en behandeld kunnen worden, zodat er geen klachten of ziekte ontstaan. Mesologie is geschikt voor jong en oud!

  Mesologie is een relatief nieuw begrip in de complementaire gezondheidszorg. Mesologie combineert de kennis uit de reguliere geneeskunde met de inzichten van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), de Ayurveda, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en Elektro Fysische Diagnostiek (EFD). Hierbij wordt gekeken naar alle aspecten van de mens (fysieke, emotionele, mentale, energetische en existentiële aspecten). Er wordt gezocht naar de diepere oorzaken van klachten met behulp van de verschillende onderzoeksmethoden.

  Totaalbeeld
  Een van de onderzoeksmethoden is de Elektro Fysiologische Diagnostiek (EFD). Hierbij worden bepaalde punten op de huid gemeten. Deze bevinden zich voornamelijk op de handen en voeten. Elk punt staat in directe relatie met een orgaan of een orgaandeel. De EFD geeft een totaalbeeld van het menselijk functioneren. Bij functiestoornissen in een bepaald orgaan zal de weerstand van het bijbehorende punt afwijken van de normaalwaarde. Hiermede is het dus mogelijk disfuncties (problemen) op te sporen.
  In de mesologie wordt uitgegaan van het feit dat ieder mens uniek is en anders reageert op invloeden, zoals voeding, het weer en sociale omstandigheden. Ieder mens heeft daarom weer zijn eigen unieke behandelplan nodig.

  Zelfgenezend vermogen
  De mesologie gaat ervan uit dat het lichaam een zel­f­regulerend en zelfgenezend vermogen heeft. Soms heeft de mens even een duwtje in de goede richting nodig. Dit zelfgenezend vermogen wordt geprikkeld door de op het lijf afgestemde supplementen te nemen en eventueel een voedings-/ leefadvies te volgen.

  Aanvullend
  Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet, maar werkt aanvullend (complementair).
  Een goede samenwerking met huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg staat voorop. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een consult bij Mesologie Praktijk Beverborg aan te vragen.

  Ieder mens streeft naar kwaliteit van leven, en die wordt mede bepaald door een goede gezondheid. Als we goed in ons vel zitten, kunnen we de hele wereld aan en hebben we energie voor 10!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply