Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van je ongewenste tatoeage af
  Rate this post

  Heb je spijt van je tatoeage? Geen nood: het is mogelijk om tatoeages veilig en zonder littekenvorming of huidbeschadigingen te verwijderen met de Yag laser.

  De laatste jaren komen er steeds meer mensen bij die één of meerdere tatoeages hebben. Heeft u tatoeages die u eigenlijk liever niet meer wilt om wat voor reden dan ook? Die mogelijkheden zijn er gelukkig tegenwoordig.

  Yag laser
  De yag laser geeft een cel als het ware een opdonder ­waardoor de met pigment gevulde celwand kapot gaat. Dit pigment kan nu vrijelijk afgevoerd worden door het lympfe systeem. Het is noodzaak dat u veel water drinkt zodat de kleurstoffen op een natuurlijke manier afgevoerd kunnen worden. De plaats waar de tattoo zich bevind is bepalend voor de gevoeligheid. Over het algemeen wordt het niet als heel erg pijnlijk ervaren.

  Aantal behandelingen
  Je bent meestal niet klaar in slechts één behandeling. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van allerlei factoren. Is uw tattoo enkel zwart van kleur dan is dat makkelijker te verwijderen dan een kleur pigment. Hoelang geleden is de tattoo gezet en door wie? Welke samenstelling van pigmenten heeft deze tatoeëerder gebruikt? Soms weet u die antwoorden niet en dat is in zoverre van belang voor de snelheid waarmee de Yag laser deze kan verwijderen. Ook de conditie van de huid is een belangrijk aspect en waar bevindt uw tattoo zich? Daar waar de huid dun is zoals de binnenkant van de pols daar zal het verwijderen lastiger gaan dan op een plaats waar de huid wat dikker en steviger is.

  Heeft u slecht gevormde Permanente Make Up? Ook deze kan met de Yag Laser verwijderd worden. Natuurlijk is cosmetische tatoeage ook afhankelijk van kleur en plek van de tattoo. Hoe lang heeft u deze tattoo al of hoelang is het geleden dat u deze heeft laten zetten? Soms is een semi permanente wenkbrauw al menigmaal overtrokken met verschillende technieken door verschillende lynergistes (pmu specialisten). Hele oude pigmenten bevatten metalen en zijn in Nederland verboden. Sommige mensen hebben echter een tattoo laten zetten in het buitenland waar andere regels gelden. Pigmenten vervagen dan wel maar worden grauw en de huid is en blijft verzadigd. Dit is moeilijk te verwijderen met de laser maar daar kunnen we misschien een oplossing voor geven. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

  Nazorg
  Het is raadzaam gedurende de eerste dagen na de behandeling uw tattoo te beschermen met een gaasje. Er kan niet gezwommen of in de zon gezeten (zonnebank) worden de 1e 3 dagen. Infectie moet ook uzelf juist voorkomen. De plek kan eerst wat rood worden en branderig aanvoelen. Dit verdwijnt echter snel.

  Wanneer de huid geheel genezen is kan de volgende behandeling plaats vinden. Meestal is dit om de vier weken. Een echt gemiddelde van noodzakelijke behandelingen is er niet. Dit komt door de hoeveelheid verschillende factoren die genoemd zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply