Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van kindervoet tot volwassen voet
  Rate this post

  Wist je dat in de 4de week de ledematen van het menselijk embryo al zijn ontwikkeld? In week 7 zijn de tenen en vingers aanwezig en in week 9 zijn de heup en de voeten zichtbaar. In de volgende maanden gaan de kootjes van de tenen zich ontwikkelen.

  De vorm van de kindervoet is wezenlijk anders dan die van een volwassene. De achtervoet van de kindervoet is minder ontwikkeld dan de voorvoet; hij is naar verhouding korter en breder. In de praktijk merken we dat ook kinderen op jongere leeftijd een bezoekje brengen aan de pedicure. Kinderen gaan sporten, krijgen last van een ingroeiende teennagel of een likdoorn, eeltvorming of wratten. Wat kun je als ouder doen voor de voeten van jouw kind(eren)?
  Droog de voeten goed af na het douchen.
  Wanneer je niet weet hoe je de nagels moet ­knippen , vraag dan de pedicure om advies.
  Zo voorkom je problemen voor later. Controleer regelmatig of je kind nog de juiste schoenmaat heeft. En hoe staat het met je eigen voeten? Zien ze er netjes en verzorgd uit? Heb je last van een ingroeiende nagel of een schimmelnagel?
  Ben je al eens bij een pedicure geweest?
  Wanneer je al op jonge leeftijd begint met een goede voetverzorging, zul je merken dat je daar op latere leeftijd heel veel profijt van zal hebben. Bekijk je voeten, maar ook die van je kind(eren) eens goed, en schroom niet om naar de pedicure te gaan. Je bent nooit te oud of te jong om naar de pedicure te gaan. Je voeten moeten immers je hele leven mee!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply