Rate this post
 • Van kinderwens tot kraambed
  Rate this post

  Je zwangerschap en de geboorte van jouw baby zijn heel bijzondere momenten in je leven. Wat een wonder is het eigenlijk! Natuurlijk wil je vanaf het moment dat je zwanger bent het allerbeste voor je kindje. Je zult dan ook geregeld een bezoekje brengen aan de verloskundige. Wat kan zij allemaal voor je betekenen?

  In de fase voordat je zwanger wordt, kan de verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je medicijnen? Sommige medicatie tegen onder meer epilepsie, astma of hoge bloeddruk is niet wenselijk om te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar er zijn wel goede alternatieven voor. Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Ook kun je mogelijk het advies krijgen om al te starten met het gebruik van foliumzuur. Dat verkleint de kans op een open ruggetje bij je kindje. Ook worden gezondheidsrisico’s en eventuele complicaties tijdens een vorige zwangerschap of bevalling besproken.

  Zwangerschap
  De verloskundige is ervoor opgeleid om de gezondheid van jou én je baby in de gaten te houden. Ze geeft je informatie en controleert op eventuele complicaties tijdens de zwangerschap. Op deze manier kan de verloskundige vroegtijdig handelen en je doorverwijzen wanneer dat nodig is. De verloskundige is nauw betrokken bij de verschillende stadia van je zwangerschap.

  Bevalling
  Natuurlijk word je goed voorbereid op je bevalling door middel van handige tips en belangrijke informatie. Ook kun je bij ‘t Haagsch Geboortehuys verschillende cursussen volgen rondom zwangerschap en geboorte.

  Kraamtijd
  Ook na je bevalling blijft de verloskundige je nog volgen. Vaak komt ze op de vierde of vijfde dag langs voor de hielprik, waarbij er een paar druppeltjes bloed uit de hiel van je kindje worden afgenomen voor onderzoek op een aantal zeldzame ziekten. En na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole, waarna je kindje wordt overgedragen aan het consultatiebureau.

  Over ‘t Haagsch Geboortehuys
  ‘t Haagsch Geboortehuys is een kleinschalige verloskundigenpraktijk waarbij je bijgestaan wordt door vaste gezichten tijdens de spannende, maar ook prachtige tijd van een zwangerschap. De praktijk biedt zoveel mogelijk zorg rondom zwangerschap en geboorte onder één dak, in een centrum waar alle zwangere vrouwen, partners en nieuwe ouders terecht kunnen voor cursussen, workshops en ontmoetingen. Verloskundigen Sigrid Moser en Roos van Krugten willen vrouwen zoveel mogelijk in staat stellen om op eigen kracht te bevallen, en bijdragen aan een gezonde start voor ieder kind!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply