Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van maat 44 naar maatje 40
  Rate this post

  Etty is een bijna-vijftiger en werkzaam in de zorg. Zo’n zeven jaar geleden vond ze dat het roer om moest. Ze was al een tijdje succesvol aan het lijnen, maar wilde nog een aantal kilo’s kwijt.

  Etty wilde wel gaan sporten, maar wist niet wat, en toen ontdekte ze Curves. Lekker dichtbij haar huis en het kostte haar slechts 30 minuten van haar kostbare tijd. Ze kon komen wanneer ze wilde en de leuke, inspirerende muziek zorgde ervoor dat het sporten niet eens voelde als keihard trainen, maar als gewoon lekker in beweging zijn. ­Bovendien: aan andere sporten deed ze niet. Maar reken maar dat er wel degelijk hard getraind werd. En dat harde werken werd beloond, want ook nu verloor ze weer een aantal kilo’s.

  Curves Complete
  En daar bleef het bij. Nog meer eraf wilde maar niet lukken. Voorzichtige suggesties van onze kant om deel te nemen aan het Curves Complete voedingsprogramma wilde ze niet horen. ‘Wat een onzin! Ik eet al gezond en ik doe het wel op mijn eigen manier.’ Toen het nog steeds niet lukte om nog wat kilo’s kwijt te raken, besloot ze om dan toch maar mee te doen met het Curves Complete voedingsprogramma. Het programma is gebaseerd op eiwitrijke en koolhydraatarme voeding en kent een opbouw van 1200 kcal in de eerste week, 1500 kcal in de weken daarna, tot je op je streefgewicht bent. Daarna is het een kwestie van gezond en gevarieerd eten, met zo’n 2000 kcal per dag. De eerste week is bedoeld om het lichaam voor te bereiden op het voedingsprogramma. Vaak hebben mensen al allerlei diëten gevolgd om af te vallen, waardoor de stofwisseling helemaal in de war is geraakt. 1200 kcal per dag is weinig, maar is nodig om de stofwisseling weer op gang te ­brengen. In feite is het een ‘reset’ van je lichaam.

  Zo simpel is het
  En Etty ging aan de slag met de gevarieerde menu’s. ‘Best lekker’, vond ze. Ze ontdekte nieuwe producten en ook haar gezin kon gewoon met de pot mee-eten. Ze kon de menu’s zelfs goed inpassen in haar werk in de zorg, met onregelmatige diensten. Uiteindelijk verloor ze in 3 maanden een dikke 14 kilo. Inmiddels zit ze op haar streefgewicht en is het tijd om naar de laatste fase te gaan. Vond ze het moeilijk om het voedingsprogramma vol te houden? ‘Nee, helemaal niet. Ik wil dit en dan hou ik me eraan.’ Zo simpel is het! En haar cliënten zien het ook: ‘Hé, je jasje kan weer dicht’, roepen ze.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply