Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van overleven naar leven
  Rate this post

  Huis aan het Water is een veelzijdige voorziening, waar niet de ziekte kanker centraal staat, maar het gebruiken van tegenkracht om goed met de ziekte om te gaan. Als je de diagnose ‘kanker’ krijgt, breekt er een periode aan van onzekerheid, intensieve onderzoeken, wachten op uitslagen en vaak gevolgd door ingrijpende behandelingen. Het leven staat in één klap volledig op z’n kop.

  Het Huis biedt aan mensen met kanker en hun naasten een plek om actief om te gaan met de situatie en gebruik te maken van de bestaande kennis en ervaring. Je kunt er werken aan het vinden van een nieuwe balans, aan je conditie (oncologische fitness), je kunt er terecht voor een luisterend oor, een moment voor jezelf, het opnieuw grip krijgen op de veranderde situatie, het werken aan je conditie en contact met lotgenoten.

  Gespreksavonden
  In oktober, de borstkankermaand, starten er op donderdag 8 oktober gespreksavonden voor vrouwen met borstkanker. Thema’s die aan de orde komen, zijn relaties, intimiteit, werk, gezin, vermoeidheid, eenzaamheid, grenzen stellen, onzekerheid en fysieke en emotionele belasting. De gespreksavonden worden geleid door één van de psychologen van het Huis en een gastvrouw.

  Zie de website voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply