Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van weekendhulp naar eigenaresse in 5 jaar
  Rate this post

  Een winkel overnemen in coronatijd: je moet maar durven. Linda de Vries (25) deed het. Op 1 september werd ze eigenaresse van de vestiging van Livera in Leeuwarden. Hoe was dat voor haar?

  Linda: ‘Vijf jaar geleden ben ik bij Livera begonnen als weekendmedewerkster op donderdagavonden, zaterdagen en zondagen. Ik had er gesolliciteerd en werd aangenomen. Ik vond het werken in de winkel leuk om erbij te doen naast mijn opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn. Ik vond het al snel zó leuk, dat ik er niet meer weggegaan ben. Op een gegeven moment ging ik 5 dagen per week werken, en dat kon ook omdat ik minder uren aan mijn studie hoefde te besteden. Van het werken bij Livera kreeg ik energie, terwijl de opleiding me juist energie kostte. Na een paar jaar werd me gevraagd of ik assistent-manager wilde worden, en daar heb ik volmondig ‘ja’ op gezegd. Toen dacht ik: ‘Nou, dan kan ik later ook nog wel manager worden.’

  Winkelovername
  ‘Toen ik klaar was met mijn studie, zag ik twee logische opties voor het vervolg: of verder gaan in het onderwijs, of manager worden van de winkel. Rond die tijd zocht de vorige eigenaresse een kandidaat om de winkel over te nemen, en ze zag mij wel zitten daarvoor. Dat had ze goed gezien, want ik zoek voortdurend uitdaging in mijn werk, en dit paste daar prima bij. Ik had wel wat twijfels, want was het wel verstandig, een winkel overnemen in coronatijd? Maar ik zag kansen en mijn collega’s wisten ook dat ik het wilde. Dus ik heb het gedaan, en ik zag de toekomst positief. Op dit moment hou ik me ook bezig met allerlei zaken die erbij komen kijken, want hoe ga je van manager naar werkgever? Ik moet me nu dus ook verdiepen in onder andere personeelszaken en boekhouding. Maar het is leuk hoor, en ik leer er veel van.’

  Goed advies
  ‘Als nieuwe eigenaresse vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk op de winkelvloer te staan, om klanten goed advies te kunnen geven. Want dat is wat een echte winkel onderscheidt van internet. Goed advies over je persoonlijke wensen kun je niet op internet vinden; daarvoor moet je bij ons zijn. We hebben de winkel in de afgelopen periode ook wat ruimer opgezet door hier en daar wat rekken weg te halen. Daardoor is er nog wat meer loopruimte. Zo kan iedereen veilig winkelen. En ik wil het aanbod nog wat sneller verversen, zodat er voortdurend wat nieuws te zien en te koop is.’

  Linda besluit: ‘Ik vind het werken hier superleuk! We hebben een fijn team, en al heb ik het nu veel drukker dan ik het ooit heb gehad, ik ben trots op mijn keuze. Het is een nieuwe start en we gaan ervoor!’

  Voor iedereen
  Linda: ‘Lingeriespeciaalzaak Livera is er voor alle vrouwen, met voor ieder wat wils, van degelijk tot sexy. We hebben lingerie van verschillende merken, waaronder Livera, Chantelle, Passionata en Femilet. Ook hebben we het gehele jaar door een ruim aanbod in badmode en nachtmode.’

  Merken
  Livera – Chantelle – Passionata – Femilet – Esprit – Triumph – Anita – Lisca – Felina – Sloggi – L. ten Cate – Pastunette

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply