Rate this post
 • Van XXXXL naar L
  Rate this post

  ‘Ingrid kon me echt motiveren’ Vele jaren ben ik bezig geweest om af te vallen, maar het mocht niet baten. Ik hou ook erg veel van lekker eten en, natuurlijk met wat ik nu weet, net de verkeerde dingen in grote hoeveelheden. Heerlijk veel sausen over mijn spaghetti en macaroni zodat je deze niet meer zag. In de avond, als ik weer trek kreeg, dook ik de koelkast in om de nodige dingen naar binnen te schrokken.

  Op een gegeven moment vond ik wel dat dit niet zo door kon gaan en er iets aan moest gaan doen. Ik dacht: ‘Ik ga maar sporten’, meldde mij aan bij een sportschool en ging aan de gang. Wat viel dat tegen zeg! Ik transpireerde me suf en had veel spierpijn, bij de rondjes hardlopen begon ik vooraan in de groep, maar al snel liep ik ver achter, dus motiverend was het zeker niet voor mij. En afvallen ho maar… Na een paar keer hield ik het voor gezien. Ik dacht: ‘Moet ik dan geopereerd worden en een maagverkleining laten doen?’ Nou, dat vond ik eigenlijk ook maar niets.

  Op een verjaardag vertelde een kennis dat zij en haar partner met een dieet bezig waren. Ik was natuurlijk best geïnteresseerd en vroeg: ‘Waar dan wel? En hoe doe je dat dan? Val je dan wel goed af en heb je geen honger?’ enzovoort. Ze vertelde dat ze elke week naar een consulente gingen om gewogen te worden, ze maaltijdvervangers kregen en bespraken hoe ze de volgende week verder gingen.

  Nou, dat leek mij ook wel wat, dus heb ik gevraagd hoe het dieet heette. Dat was dus het Cambridge Weight Plan, en de consulente zit ook in Hilversum: Ingrid Eisma van de Praktijk voor Gewichtsbeheersing Het Gooi! Ik heb een afspraak gemaakt met Ingrid en ben erheen gegaan. Ik moest mijn schoenen uit doen en op de weegschaal gaan staan. Pfff… Bij het gewicht kwam ook het vet- en waterpercentage tevoorschijn. Dat was toch wel even schrikken. Van mijn gewicht wist ik het wel, maar de rest niet. Ingrid besprak dit met mij en op zo’n manier dat het de gewoonste zaak van de wereld was dat de percentages zo waren als ze waren.

  Voor het ontbijt en de lunch had ik een shake en ’s avonds nam ik soep. Toen ik mijn keuzes gemaakt had en een nieuwe afspraak voor de volgende week had gemaakt, ging ik met de maaltijdvervangers naar huis.

  Natuurlijk had ik ook wel eens mijn mindere dagen, maar het viel me best mee, en dat komt ook doordat ik elke week bij Ingrid moest komen. Als ik een wat mindere week had en een klein beetje somber was omdat ik naar mijn zin niet genoeg was afgevallen, ging ik toch weer fluitend bij Ingrid weg. Zij kon me echt motiveren!

  Ik voel me geweldig, kan weer zonder problemen werken, heb geen last van mijn rug of knieën en kan met mijn kleinkinderen spelen, fiets veel en kan weer genieten van de mooie natuur. Als ik mensen zie die duidelijk overgewicht hebben, wil ik ze altijd het Cambridge Weight Plan adviseren, maaltijdvervangers, en wat voor mij erg belangrijk is geweest: de ondersteuning van de consulente! Ik heb het dieet in 2009 gedaan, ben heel veel blijvend afgevallen en geniet er nog steeds van in 2015!

  – Piet –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply