Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vanuit eigen kracht weer vooruit
  Rate this post

  Net zoals jij dat zelf wel eens hebt, kan ook je kind niet lekker in zijn vel zitten. Het gaat niet goed op school, je kind wordt gepest, heeft faalangst of is boos of verdrietig. En met hoeveel liefde je je zoon of dochter ook probeert te helpen, soms lukt dat gewoon niet. 

  Marijke Tichelaar en Els Koopmans, die beiden jaren in het basisonderwijs werkten, werden steeds vaker geconfronteerd met kinderen die vastliepen. Vanwege hun wens om deze kinderen meer te kunnen bieden, zijn Marijke en Els een praktijk voor kindercoaching begonnen.

  ‘Soms hebben kinderen een steuntje in de rug nodig om hun zelfvertrouwen te vergroten. Zij moeten het vertrouwen weer hebben dat ze er mogen zijn en dat ze het goed doen’, vertelt Marijke.

  ‘Wij bieden dat steuntje onder andere bij problemen met zelfvertrouwen en concentratie. Hierbij kijken we, indien nodig, ook naar de school- of gezinssituatie’, vult Els aan.

  Het coachen gebeurt op een speelse manier. ‘Door middel van spel lukt het ons om het probleem duidelijk te krijgen en ermee aan het werk te gaan. Hierbij kunnen wij, als kinderen dat leuk vinden, geholpen worden door onze varkentjes Pieter en Nel, onze paarden of de hond Donder. Donder kan de kinderen een vertrouwd gevoel geven en dit zorgt ervoor dat wij goed in gesprek komen’, legt Marijke uit.‘In een aantal sessies gaan wij samen met het kind op zoek naar oplossingen waarbij we vooral uitgaan van de mogelijkheden en kwaliteiten van het kind. Dat is het mooie van kindercoachen’, glundert Els. ‘En we hebben altijd een leuke afsluiting met wat lekkers en een vuurtje!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply