Rate this post
 • Veel aan je hoofd?
  Rate this post

  Heb je zorgen en spanning? Veel aan het piekeren? Of ben je snel afgeleid en altijd aan het multitasken? Voel je je opgejaagd en ben je bang dat het leven tussen je vingers door glipt? Lijkt jouw dagelijkse bestaan steeds vaker op een race tegen de klok? Ben je op zoek naar rust? Naar balans? Meer tijd voor jezelf? Minder stress in het dagelijks leven of op je werk?

  Onrust en stress worden vaak veroorzaakt doordat we met het verleden of de toekomst bezig zijn. Met mindfulness kun je storende gedachten, emoties en spanning gemakkelijker loslaten. ‘Mindfulness’ betekent ‘aandachtig zijn’, ‘opmerkzaam zijn’. Je leert bewust omgaan met stress en spanning. Je gaat anders om met gedachtepatronen die tot somberheid en angst leiden. Met mindfulness leer je gemakkelijker om te gaan met die momenten wanneer het niet gaat zoals je wilt, en in je hoofd komt rust.

  Openstaan
  Laat jij je meevoeren door de automatische piloot, het oude patroon van denken en doen? Of kun je dit moment bewust kiezen om open te staan voor de ervaringen van wat je nu ziet, hoort, voelt of proeft? Met mindfulness kom je op adem, ben je mild voor jezelf. Mindful leven kun je leren door te oefenen, te trainen. Binnen mijn praktijk Focus Insight verzorg ik deze achtwekelijkse trainingen, zowel voor groepen als individueel. Kijk op de website voor meer informatie en/of meld je aan!

  Korte omschrijving training
  Mindfulnesstraining is geen theoretische, maar voornamelijk een praktische training. Je leert door te doen. Onderdelen van iedere sessie zijn:
  – begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen
  – bewegingsoefeningen
  – zit- en loopmeditatie

  Mindfulness is niet spiritueel of zweverig, maar het trainen van aandacht en bewustzijn. Je leert met beide benen op de grond staan. Je krijgt een werkmap met informatie, tips en (een USB-stick met) oefeningen om thuis te doen.

  Wat heb je geleerd na afloop van de training?
  – je concentratie te verhogen
  – je zelfvertrouwen te versterken
  – meer rust in hoofd en lijf te ontwikkelen
  – bewuster te zijn van impulsen en gedrag
  – vriendelijker te zijn voor jezelf en anderen
  – beter om te gaan met sombere buien

  Ik bied met mijn praktijk Focus Insight niet alleen mindfulnesstrainingen aan; ik verzorg ook andere diensten, waaronder individuele coaching door middel van visuele methodieken (nadruk op zien en doen, actiegericht).
  Daar vertel ik graag in het volgende nummer van ForYou Magazine over. Tot ziens!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply