Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Veel Nederlanders lijden pijn
  Rate this post

  Van volwassen Nederlanders lijdt 20 procent aan chronische pijn. Bij ouderen ligt dit percentage hoger: 28 procent zegt regelmatig last te hebben. Vooral bij vrouwen komt langdurige pijn veel voor.

  Wandelen, traplopen en winkelen worden een kwelling, vaak ondanks behandeling met medicijnen. Lage rugpijn (met uitstraling naar heup en been) is een veel v­oorkomende klacht bij circa 1 miljoen ouderen én jongeren. ‘Je moet er maar mee leren leven’: voortaan hoeven mensen het niet meer bij deze teleurstellende mededeling te laten, want ChiroPraktijk Waalstad weet klachten vaak toch te verhelpen. Chiropractie richt zich op de wervelkolom en het zenuwstelsel. De precisie van behandelen en de daarbij gebruikte technieken kunnen soms zelfs uitbehandelde mensen weer op de been krijgen.

  Beknelde zenuwen bevrijden
  Chiropractie behandelt de oorzaak. Hoofd-, nek- en r­ugpijnen, aanhoudende vermoeidheid, duizeligheid, muisarmen en vingertintelingen hebben veelal te maken met wervels die niet op de juiste plaats zitten. Nauwkeurige correctie is essentieel om (soms jarenlang) beknelde zenuwen te bevrijden. Chiropractor Jason White: ‘Een vastzittende wervel geeft via de zenuwen een prikkel aan de hersenen. Dat kan specifieke pijn tot gevolg hebben. Maar vaak is er alleen sprake van vermoeidheid, stijfheid of concentratie- en slaapproblemen. Vanuit mijn specialisatie weet ik wanneer ik welke techniek mag toepassen bij het uitoefenen van een specifieke druk op de juiste wervels, met nauwelijks napijn tot gevolg. Effectief èn veilig.’

  Doeltreffende hulpmiddelen
  In het buitenland geniet dit specialisme veel bekendheid, maar in ons land is het aantal chiropractors helaas beperkt. White heeft in Amerika de achtjarige universitaire ­chiropractie-opleiding met coschappen gevolgd. Hij beschikt over doeltreffende technische hulpmiddelen, zoals een speciale behandeltafel die uit afzonderlijke delen bestaat. Het ene deel is hoger of lager dan de andere delen te zetten, zodat zwangere vrouwen of zwaarlijvigen in de juiste positie liggen. Prettig voor de patiënt, en de effectiviteit van de behandeling neemt aanzienlijk toe.

  Opmerkelijke praktijkresultaten
  De resultaten zijn vaak verbazingwekkend. ‘Ik heb regelmatig patiënten die overal zijn geweest: bij de fysiotherapeut, neuroloog en manueel therapeut. Als chiropractor traceer ik precies en snel waar het fout zit en hoe te herstellen.
  Zo had ik laatst een man die niet langer dan 30 minuten kon blijven staan. Zijn SI-gewricht bleek geblokkeerd. Nu heeft hij na jarenlang ongemak geen last meer.’ Vrouwen met bekkeninstabiliteit kunnen er ook veel baat bij hebben.
  Eén patiënte had al 28 jaar last, en Jason heeft haar van die pijn afgeholpen.

  De behandelingen zijn relatief kort en worden door verzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Een huisartsverwijzing is niet nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply