Rate this post
 • Veel Nederlanders lijden pijn
  Rate this post

  Twintig procent van alle volwassen Nederlanders lijdt aan chronische pijn. Onderzoek wijst uit dat men gemiddeld al zo’n tien jaar pijnklachten heeft, vaak ondanks behandeling met medicijnen. Wandelen, traplopen en winkelen worden hierdoor een kwelling. Lage rugpijn, vaak met uitstraling naar heup en been, is een veel voorkomende klacht.

  Veelal is een slechte lichaamshouding de boosdoener. De botten zijn in een verkeerde positie terechtgekomen, spieren staan langdurig onder spanning en allerlei aandoeningen zoals vermoeidheid, verminderde bewegingscapaciteit, stijve gewrichten, pijnsyndromen en verminderde concentratie zijn het gevolg.

  Verbeter je houding
  Om je goed te voelen, is het belangrijk om je lichaamshouding te verbeteren. De chiropractor kan daarbij helpen door de gewrichten correct te laten functioneren en spieren te helpen ontspannen. Vaak worden rugpijn, nekpijn, schouderklachten, hoofdpijn en stress- en vermoeidheidsverschijnselen daarmee verholpen.
  De in Miami geboren en getogen chiropractor Jason White volgde zijn universitaire opleiding in Amerika. ChiroPraktijk Waalstad heeft locaties in Nijmegen en Gennep en patiënten uit een grote regio. Vaak zijn het mensen die al van alles geprobeerd hebben. Jason: ‘De huisarts verwijst regelmatig naar de fysiotherapeut. Daar wordt men goed geholpen, maar bij sommige patiënten blijven de klachten terugkomen. Een verkeerde stand van een gewricht kan spierspanning veroorzaken en je merkt dat die spanning ook na massage en oefeningen aanhoudt. De chiropractor stelt vast of er een onderliggend probleem is.’

  Gespecialiseerd in wervelkolom
  Hier kennen weinig mensen deze therapie, maar in het buitenland is chiropractie veel bekender. Vergeleken met fysiotherapeuten is het aantal chiropractors in ons land beperkt. Chiropractie is gespecialiseerd in de wervelkolom en het zenuwstelsel en wordt gekenmerkt door de precieze en unieke behandeltechnieken.

  Beknelde zenuwen
  Chiropractie richt zich op de oorzaak. Hoofd-, nek- en rugpijn, maar ook vermoeidheid, duizeligheid, een muisarm en vingertintelingen hebben vaak te maken met de wervels. Nauwkeurige correctie is essentieel om beknelde zenuwen te bevrijden. ‘Een vastzittende wervel geeft via de zenuwen een prikkel aan de hersenen. Dat kan pijn tot gevolg hebben, maar soms ook vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen. Ik weet wanneer ik welke techniek mag toepassen bij het uitoefenen van druk op de wervel, met nauwelijks napijn tot gevolg. Effectief en veilig.’ Jason White heeft in Amerika de 8-jarige chiropractieopleiding gevolgd. Een volwaardige universitaire studie met coschappen die onder andere ook in Engeland wordt aangeboden.
  De resultaten zijn vaak verbazingwekkend. ‘Ik heb patiënten die overal zijn geweest: bij de fysiotherapeut, neuroloog, manueel therapeut. Ik traceer precies waar het fout zit. Veelal kunnen ze stoppen met de pijnstillers die ze gebruikten toen ze voor het eerst kwamen.’

  In balans
  Regelmatige controle is voor iedereen goed en zou veel klachten voorkomen. Met een correcte positie van ruggengraat en gewrichten kost een goede lichaamshouding minder moeite. Chiropractie zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert, in balans blijft en bestand is tegen stress. Op de website staat een aanmeldingsformulier en een overzicht van wat de verzekeraars vergoeden. Een huisartsverwijzing is niet nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply