fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Veerkracht ontwikkelen tijdens en na kanker

  Het hebben van kanker veroorzaakt existentiële vragen. Alles wat van waarde is, staat onder druk. Kanker heeft invloed op elk gezinslid en alle onderlinge relaties binnen het gezin. Het zijn veranderingen waar niemand om gevraagd heeft en die door de kanker in gang zijn gezet.

  De professionals en ervaringsdeskundige vrijwilligers van het Huis aan het Water denken met het gezin mee om de veerkracht van de patiënt en zijn naasten te versterken. We kijken samen met het gezin wat kan helpen om met de nieuwe situatie om te gaan. Elk lid van het gezin reageert namelijk op zijn eigen manier op een bedreigende situatie.
  Tijdens en/of na de behandelingen, die steeds weer om aanpassingen vragen, is het belangrijk dat iedereen in het gezin zich gehoord voelt. Er komt veel op de schouders van de partner neer en het is niet gek dat de ‘rek’ er soms uit is. Het is een moeilijke opdracht om elkaar voldoende te steunen tijdens de vaak langdurige processen. Daarnaast kunnen opgroeiende kinderen vaak zorgelijk gedrag vertonen als een vraag om aandacht. Onze professionals kunnen proberen hier de juiste vorm voor te zoeken, zodat de vragen die leven, beantwoord worden. Hierdoor kan er binnen het gezin ruimte ontstaan te onderzoeken hoe de eigen veerkracht kan meewerken om goed met de moeilijkheden om te gaan en hier op de juiste manier over te communiceren.
  Kom gerust eens langs voor een oriënterend gesprek, zodat we je kunnen informeren hoe we eventueel met je kunnen meedenken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply