Rate this post
 • Veilig en comfortabel bevallen
  Rate this post

  Baren is een natuurlijke, normale en gezonde menselijke ervaring. Het lichaam van de vrouw is geschapen om zwanger te worden, een kind te dragen en te baren. Omdat er niets ontbreekt of mankeert aan haar lichaam, moet het kunnen doen waarvoor het gemaakt is.

  HypnoBirthing®, volgens de Mongan-methode, is een holistische cursus die vrouwen voorbereidt op een veilige, eenvoudige en gemakkelijkere manier van bevallen. Je krijgt door het volgen van de cursus een positieve kijk op de geboorte en leert technieken die je tijdens de bevalling kunt gebruiken. Door te werken met (zelf)hypnose, leer je je diep te ontspannen en te focussen op het geboorteproces, waardoor je je lichaam optimaal ondersteunt en gebruik maakt van het natuurlijk pijnstillend vermogen van je lijf. Precies zoals de natuur het ooit heeft bedoeld. Je leert door middel van onder meer geleide meditatie, ontspanning en ademhalingstechnieken om zélf de controle te hebben over de geboorte van je baby. Ook zul je met HypnoBirthing® ontdekken dat lijden niet nodig is voor het krijgen van een gezonde baby. Er is in de cursus veel aandacht voor de oorzaak van de pijn (vaak is dat angst) en, nog belangrijker, hoe je deze drastisch kunt verminderen. We doen oefeningen om je angsten en zorgen los te laten en hoe je een eerdere vervelende geboorte-ervaring kunt overwinnen.

  Daarnaast leer je alles over de hormonen die je lichaam aanmaakt om je bevalling mogelijk te maken. ‘Toevallig’ staan deze hormonen ook bekend als geluks- en liefdeshormonen. Je kunt je lichaam stimuleren om deze hormonen aan te maken. Dat komt niet alleen je bevalling ten goede, maar ook de hechting met je kindje. Ons lichaam zit zó mooi in elkaar! Als je dit begrijpt, kun je werken naar vertrouwen – ontspanning en comfort.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply