Rate this post
 • Veilig, subtiel en betrouwbaar
  Rate this post

  Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je niet blij bent met je uiterlijk. Misschien zie je er ouder uit dan je bent. Of zijn de slopende jaren die je achter de rug hebt, af te lezen aan je uitstraling. Hoe het ook zij: wanneer je niet blij bent met je spiegelbeeld, is het heel fijn om daarbij geholpen te kunnen worden.

  Toch kunnen behandelingen best heel spannend zijn. Veelgehoorde vragen zijn dan ook: ‘Ik zou wel iets willen laten doen, maar wat ís botox nu eigenlijk? Waar krijg ik mee te maken als ik het laat inbrengen in mijn gezicht?’ Heel terechte en logische vragen, waar je graag antwoorden op wilt.

  Wat is botox precies?
  ‘Botox’ is een afkorting van ‘Botuline toxine’. Dit is een eiwit dat ingezet kan worden om spieren te laten ontspannen. Botuline toxine zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier stuurt, niet aankomt. De spier blijft ontspannen en de zweetklier produceert geen zweet meer. Veel rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spieractiviteit. Door plaatselijk een klein beetje botox te injecteren, ontspannen deze rimpels en zijn ze daarna minder zichtbaar.

  Verschillende toepassingen
  Botox kan dus worden ingezet bij bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels. Maar het is ook effectief bij andere klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fijnere rimpeltjes zoals kraaienpootjes, maar ook aan vervelende kwalen zoals migraine, hoofdpijn en overmatig transpireren.

  Je behoudt expressie
  Een veelgehoorde misvatting is dat je gezicht door botox gladgestreken en uitdrukkingsloos wordt. Maar een botoxbehandeling is erop gericht om subtiel en natuurlijk te ogen. Er zijn extreme voorbeelden van mensen die nog maar weinig expressie laten zien. Dat komt niet door het type middel, maar doordat er een te grote hoeveelheid is ingebracht. Een bekwame cosmetisch arts weet hoe je een mooi, natuurlijk resultaat kunt behalen. Zorg er daarom voor dat je in deskundige handen bent.

  Botox is niet permanent
  Veel mensen vinden een botoxbehandeling spannend, omdat het een langdurig resultaat geeft. Maar het resultaat van botox is niet permanent, want je lichaam breekt deze stof langzaam weer af. Afhankelijk van je huid, leeftijd, spieractiviteit en de gebruikte techniek is het resultaat drie tot vijf maanden merkbaar. Je kunt ervoor kiezen om een vervolgbehandeling te ondergaan. Zo kun je langer genieten van het gewenste effect. De botox houdt dan vaak langer aan.

  De ervaring van …
  Marianne (47): ‘Na een heel hectische periode kwam er eindelijk weer rust in mijn leven. Dat was prettig, maar ik was niet zomaar weer de oude. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar dat mijn gezicht zoveel zorgrimpels erbij had gekregen, hielp me niet bij een positiever gevoel. Vooral op mijn voorhoofd en de fronsrimpel waren de lijnen diep in mijn huid geëtst.’
  ‘Ik besloot mezelf een botoxbehandeling cadeau te doen. Ik ging niet over één nacht ijs, en ik vond het enorm spannend. Maar bij Medica Estetica kon ik terecht met al mijn vragen en zorgen. Alles werd me zorgvuldig uitgelegd, en er werd nooit aangedrongen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door: ik ging ervoor.’
  ‘Nu ben ik enorm tevreden met het resultaat. Mijn huid oogt passend bij mijn leeftijd, maar een stuk frisser dan het was. Het geeft me dat laatste zetje dat ik nodig had om echt aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Dat is een prachtig gevoel.’

  Over cosmetisch artsen Kamran Firdausi en Viçdan Köse
  Dokter Firdausi en dokter Köse hebben allebei hun artsendiploma behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al tijdens de studie Geneeskunde ontwikkelde Kamran een grote interesse in de cosmetische geneeskunde. Na het behalen van zijn artsendiploma heeft hij zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde.
  Viçdan is eerst diverse jaren werkzaam geweest als arts voordat zij zich in de cosmetische geneeskunde ging specialiseren. Net als Kamran werkt zij volgens het Firdause Full Face Concept, maar daarnaast heeft ze extra scholing gevolgd op het gebied van huidverbetering en cosmetische gynaecologie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply